Ceulemans reageert bij ons op 3 stellingen over 90 minuten blauw-zwart

Ceulemans reageert bij ons op 3 stellingen over 90 minuten blauw-zwart
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 1 is achter de rug en de topploegen stonden er nog niet. Anderlecht kroop door het oog van de naald, Gent speelde gelijk en Standard en Club Brugge verloren zelfs. Wij legden drie scherpe stellingen voor aan Jan Ceulemans, coryfee van blauw-zwart.

Door Geoffrey Rockele en Aernout Van Lindt

1. Brugge mist Ryan nu al

Club Brugge had vorig seizoen met Mat Ryan een echte topkeeper, terwijl Bruzzese op speeldag 1 meteen een duur foutje maakte. Zo had niemand het nog over zijn goede wedstrijd.

"Het synthetisch terrein bemoeilijkt natuurlijk ook de situatie voor een doelman. Al zou hij er in principe wel op voorbereid moeten zijn", vond Ceulemans.

"Maar ik vond die tegengoal niet echt zijn fout, het was een bal die vlak voor hem stuitte en dat is als keeper nooit eenvoudig."

2. Simons is trager geworden

Sommige fans zijn er voor beducht dat Timmy Simons misschien wel aan het clichématige 'jaar te veel' bezig is. Op speeldag 1 pakte hij een gele kaart door erg laat te komen bij een tackle. Wordt hij trager?

"In die fase kwam hij inderdaad te laat. Het was dan ook een terechte gele kaart. Dat zijn zaken die kunnen gebeuren", geeft de Caje aan.

"Maar ik vond in het algemeen dat Club nog niet bracht wat we van hen mogen verwachten. Het is ook altijd lastig, die eerste competitiewedstrijd. Iedere 'kleinere' club wil zo snel mogelijk punten pakken om een veiliger gevoel te hebben."

3. Fruitteelt in Haspengouw floreert

Om het met een boutade te zeggen: Sint-Truiden speelde gewoon fris en fruitig voetbal, zoals het van een nieuwkomer wel eens verwacht wordt.

"Iedereen weet dat STVV een moeilijke verplaatsing is, zeker als Club Brugge zijnde. Bovendien was het dan ook nog eens de eerste competitiewedstrijd en werd er gespeeld op een synthetisch terrein", is Ceulemans het eens.

"STVV heeft het dus vrijdag gewoon goed gedaan. Het is geen team waar ploegen zullen over lopen. Ze hebben een degelijke organisatie en voorin hebben ze snelle jongens lopen waardoor ze gevaarlijk zijn in de omschakeling." 


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties