De jonge veulens van Club Brugge zijn 'on fire': van de gedroomde rechtsback tot dé publiekslieveling

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
De jonge veulens van Club Brugge zijn 'on fire': van de gedroomde rechtsback tot dé publiekslieveling
Foto: © photonews

De jonkies van Club Brugge zijn in vorm, dat is wel het minste wat je kan zeggen. Tegen Panathinaikos trokken Tuur Dierckx, Dion Cools en Obbi Oulare hun ploeg over de streep. De jonge veulens van Michel Preud'homme staan er en dat is niet toevallig. Wij bekeken hun prestatie van naderbij.

Door Timothy Collard

Dion Cools: defensief nog werk, offensief gedroomde rechtsback

Zette al grote stappen op defensief vlak, maar heeft zeker nog werk aan het uitvoetballen. Knalde het leer vaak zonder idee naar voren toen hij onder druk kwam te staan.

Offensief is Cools de gedroomde rechtsachter voor iedere ploeg. De amper 19-jarige knaap dweilt 90 minuten lang zijn flank af, durft op doel trappen en noem maar op. De voorzetten zijn voor verbetering vatbaar, maar wie durft daar iets over te zeggen als je scoort én een assist geeft?

Tuur Dierckx: de publiekslieveling

“Tuur, Tuur, Tuur, Tuur, Tuur”, iedere supporter van Club Brugge brult het tegenwoordig mee als Dierckx zich laat opmerken tijdens de match. Zorgde voor veel dreiging van op de linkerflank en tekende bij de 1-0 van Cools voor een heerlijke assist.

Soms probeerde de 20-jarige aanvaller het een beetje te forceren met de dribbel te veel, maar dat zit nu eenmaal in zijn spel. Hij zette zijn bewaker meer dan eens te kijk en dat tot groot jolijt van het Brugs publiek. Dierckx is nu écht al een publiekslieveling.

Boli Bolingoli: onopvallend, maar degelijk

Michel Preud’homme bracht Bolingoli in het team omdat die net iets meer verdedigend werk kan opknappen dan Dierckx. Bolingoli forceerde af en toe zijn acties, gelukkig zonder dat daar gevaar uitkwam. Kwam aanvallend minder tot zijn recht, maar viel al bij al degelijk in.

Obbi Oulare: verlossende goal is een feit

Oulare heeft eindelijk die verlossende eerste goal van het seizoen beet. De rijzige spits verving Tom De Sutter in de slotfase en toonde zich enorm gretig. Fungeerde met zijn stevige lijf als aanspeelpunt en deed wat van een centrumaanvaller verwacht wordt: scoren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties