Anderlecht stuurt zelf aan op wissel Praet-Boussoufa

Anderlecht stuurt zelf aan op wissel Praet-Boussoufa
Foto: © Photonews

De positie van Dennis Praet in Anderlecht lijkt stilaan onhoudbaar te worden. Zowel speler als club sturen nu aan op een transfer. En paars-wit wil water bij de wijn doen, want een frontale botsing willen ze vermijden.

Praet, Gouden Schoen van vorig seizoen, heeft opmerkelijk weinig krediet in het Astridpark. Gisteren werd hij in de match tegen Gent een kwartier voor tijd gewisseld. Een ingreep van Besnik Hasi die op weinig bijval kon rekenen bij de entourage van de spelverdeler.

Hasi zoekt iemand die ook in moeilijke omstandigheden de bal wil hebben

Hasi gaf daarmee een duidelijk signaal naar Praet, die in de eerste drie wedstrijden nog geen enkele keer zijn stempel op de match kon drukken. Maar het is ook geen geheim dat Hasi de grootse ijveraar is om Mbark Boussoufa terug te halen naar het Astridpark.

De coach wil meer creativiteit op zijn middenveld en spelers die op moeilijke momenten de bal opeisen. Boussoufa is er zo eentje die in alle omstandigheden de bal wil hebben en dat is iemand waar Hasi op zoek naar is. Suarez wil dat ook, maar is fysiek nog niet klaar om die rol in te vullen.

Boussoufa op komst

Anderlecht heeft daarom een nieuw bod gedaan op Boussoufa. HLN spreekt over 1,5 miljoen euro, maar andere bronnen binnen de club hebben het dan weer over een hoger bod dat werd uitgebracht. In ieder geval is Boussoufa dit weekend het vliegtuig opgestapt om zelf te gaan onderhandelen.

Mogelijk komt er deze week heel wat versnelling in de twee dossiers. Indien er een ploeg op dit moment 11 miljoen euro wil neerleggen voor Praet, is hij weg.

Dan houdt Anderlecht 8,8 miljoen over, aangezien er 20 procent naar de ouders van Praet zal gaan. Met dat geld is een transfer van Boussoufa, die zelf ook serieus wil inleveren, wel te verantwoorden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties