Vanderhaeghe straks tegen zijn maatje: "Ik leerde Deschacht kennen als schuchter ventje"

Vanderhaeghe straks tegen zijn maatje: "Ik leerde Deschacht kennen als schuchter ventje"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ene is de trainer van Oostende, de andere zijn ex-ploegmaat bij Anderlecht en nog steeds actief bij diezelfde club. Zondag treffen ze elkaar in het Albertpark. Yves Vanderhaeghe en Olivier Deschacht zijn beste vrienden naast het veld, zondag rivalen erop.

Johan Walckiers in Oostende

Vanderhaeghe en Deschacht kennen elkaar sinds 2001. Vanderhaeghe, die toen al één jaar voor de Brusselse club speelde, nam de toen 20-jarige linksachter onder zijn vleugels. "Ik heb hem meegemaakt toen hij in de A-kern kwam ja", haalt Vanderhaeghe herinneringen op.

Hij wilde eerst geen risico's in zijn spel leggen

"Toen hij begon, was hij een schuchter ventje. Hij wilde geen risico's in zijn spel leggen en deed alles heel precies. Ik heb toen meer dan eens geroepen: 'Oli, probeer eens iets'. En kijk nu: hij wil constant de bal en hij is een leider bij Anderlecht."

Vanderhaeghe en Deschacht zullen deze week waarschijnlijk nog wel een paar keer over en weer sms'en. "Ik heb hem maandag nog gehoord. Maar dat ging meer over een tennistoernooi waar we elk jaar naartoe gaan om te kijken. De Optima Open in Knokke."

Hij is er slim genoeg voor

"Maar dit jaar zal het zonder hem zijn, want hij heeft training rond de middag. Pete Sampras en John McEnroe komen dit jaar. Ik zal deze keer alleen moeten gaan."

Dat Deschacht ooit centraal in de verdediging ging belanden, wist Vanderhaeghe al langer. "Ik had hem daar zelfs al eerder zien terechtkomen. Hij heeft tien jaar op de flank gestaan, dat weegt. Hij doet dat goed centraal. Hij is er slim genoeg voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties