Het is niet onmogelijk Club Brugge: deze Belgische teams gaven het goeie voorbeeld

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Het is niet onmogelijk Club Brugge: deze Belgische teams gaven het goeie voorbeeld
Foto: © Photonews

Wat Club Brugge vanavond moet realiseren, is te vergelijken met één van de twaalf werken die Hercules op zijn bord kreeg. De Bruggelingen zullen zichzelf moeten overstijgen en teruggrijpen naar andere exploten van Belgische clubs. Wij geven hen al een hulpmiddeltje...

Anderlecht – Manchester United 2-1 (2001)

Manchester United heeft tot nu toe nog maar één Belgische club ontmoet in Europa: Anderlecht. En de laatste ontmoeting tussen de twee eindigde in een zege voor de paars-witten. Na een zware 5-1-nederlaag in Engeland reeg Sporting de scalp van United aan hun gordel in het eigen Astridpark dankzij twee goals van Tomasz Radzinski.

Standard – Liverpool 0-0 (2008)

Met Laszlo Bölöni aan het roer deden de Rouches één van de meest gereputeerde clubs uit Engeland op hun benen trillen. In een ploeg met Witsel, Fellaini en consorten domineerde Standard het grootste deel van de partij, maar stuitten ze op een muur genaamd Pepe Reina. Hij stopte een penalty van Dante.

Standard - Everton 2-1 (2008)

In 2008 moest Standard ook nog de voorrondes passeren om in de poulefases te geraken. Ze kregen Everton voorgeschoteld, maar die moesten voor de bijl. Axel Witsel et Milan Jovanovic maakten het verschil.

Genk – Chelsea (1-1)

Op Stamford Bridge werd het 5-0 en dus had Genk niet al te veel vertrouwen in een goede afloop in eigen huis. Chelsea kwam in de 26ste minuut op voorsprong via Ramires, maar op het uur maakte sluipschutter Jelle Vossen gelijk. Zelfs winst zat er op dat moment nog in.

Arsenal – Anderlecht 3-3 (2014)

Het recente verleden, maar het zal nog lang blijven hangen. 3-0 op het uur en boeken toe, denk je dan. Arteta, Sanchez en Oxlade-Chamberlain hadden de paars-witten helemaal tegen de touwen. Maar toen stond - heel onverwacht - Anderlecht op uit de doden.

Kawaya bood Vanden Borre de 3-1 aan en vanop de penaltystip scoorde diezelfde Vanden Borre de gelijkmaker. In de 89ste minuut zorgde Mitrovic dan voor het onmogelijke: 3-3 en een heleboel vertrouwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties