De Anderlechtse ruit wordt opgeborgen, moeilijke keuzes in het verschiet

De Anderlechtse ruit wordt opgeborgen, moeilijke keuzes in het verschiet
Foto: © Photonews

Dat de ruit op het middenveld (voorlopig?) wordt opgeborgen bij Anderlecht is zo goed als zeker. Besnik Hasi zag ook dat het niet loopt zoals het moet. "We zijn aan het zoeken", knikte hij.

Hasi zag zijn ruit een paar keer goed functioneren, maar minder dan hij gehoopt had. Steven Defour bijvoorbeeld, heeft amper nog een impact op het spel. "Ligt dat alleen aan het systeem of niet? Dat moeten we bekijken. Maar Steven heeft dezelfde bemerking ook al gemaakt", zei Hasi.

Defour had tot nu toe amper impact

Met zijn twee centrale spitsen dicht bij elkaar wou Hasi het vertrek van Mitrovic opvangen. Maar in een ruit spelen vraagt veel loopwerk en is tactisch één van de moeilijkste systemen. Daar legde hij misschien van in het begin de lat wat te hoog.

"Ik wou Tielemans dichter bij de goal laten spelen, want daar heeft hij ook enorme kwaliteiten. Op stage werkte het, maar er moet inderdaad veel gelopen worden. En Defour kan ik niet op de '6' zetten, want hij heeft geen kopkracht. Gillet heeft daar goed gespeeld, daarom kies ik ook voor hem."

Maar de keuze van Gillet lijkt een vreemde, aangezien Leander Dendoncker bestempeld werd als de toekomst van de club. "Dat zijn keuzes die ik moet maken. Ik moet iets doen en de toekomst... Tja, het gaat ook niet vanzelf lopen..."

Praet, Tielemans of Defour naar de bank?

Dat Hasi dit weekend waarschijnlijk zal aantreden in een 4-4-2 hoeft niet te verbazen. Zijn twee spitsen wil hij houden, maar het probleem is dat hij een middenvelder zal moeten opofferen als hij met Dendoncker een echte grote '6' wil inbrengen.

Gillet verhuist dan wel naar de rechtsback en Najar zal weer een rij omhoog schuiven. Maar één van de drie (Defour, Tielemans of Praet) zal dan naar de bank moeten verhuizen. Geen makkelijke overweging om te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties