"Geen vijf clubs in België hebben zo'n oefencomplex"

"Geen vijf clubs in België hebben zo'n oefencomplex"
Foto: © photonews

Francky Dury is een trots man. Altijd geweest en dat zal ook altijd zo blijven. Wie 'zijn' Essevee aanvalt, krijgt de wind van voren. "Er zijn toch ook dingen om trots op te zijn?", pareert hij de kritiek. "We staan zeker verder dan vorig jaar."

Vorig jaar: 4 op 12. Dit jaar: 4 op 12. Wie enkel met cijfertjes bezig is, zou zeggen dat Zulte Waregem opnieuw op weg is naar een zwak seizoen. Combineer dat met beelden van de prestatie van Essevee op de Freethiel vorige week en je kan er op café veel mensen mee overtuigen.

Staan verder dan vorig seizoen

Maar: dit Zulte Waregem mag je echt niet vergelijken met dat van vorig seizoen. De start is moeilijk - dat wist iedereen ook op voorhand - en het puntenaantal viel tegen, maar: "We hadden kunnen winnen van Genk en botsten op een sterke Köteles, terwijl we ook op Sclessin iets verdienden."

Francky Dury is helder in zijn uitleg: "Natuurlijk staan we verder dan vorig seizoen. Het jaar dat we erop zitten hebben was slecht, nu moeten we terug vooruitkijken." Met de ervaring van Mbaye Leye en co: "Want je kan niet jaar na jaar teren op de accomodatie bij de fans."

Blijven een opleidingsclub

Over die accomodatie gesproken: binnen een dikke maand beginnen de werken aan een nieuwe tribune waar vroeger sfeervak X was, het oefencomplex aan de overkant van de Zuiderlaan is behoudens enkele details helemaal af.

Er was een tijd dat Ajax aan de Gaverbeek kwam en het A-veld een "mooi oefenveldje" noemde, tien jaar later staat er toch iets anders. "Er zijn geen vijf clubs die over een complex beschikken als het onze", aldus Dury.

De spelers knikken instemmend: "Zelden gezien", gaven Steve De Ridder en Christophe Lepoint al toe. En die hebben toch wel al een en ander gezien qua oefencomplexen in de voetbalwereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties