Reactie "Als het systeem werkt, dan hebben weinig spelers iets zeggen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
"Als het systeem werkt, dan hebben weinig spelers iets zeggen"
Foto: © photonews

Na een magere pot voetbal nam Westerlo een belangrijk punt - het eerste buitenshuis - mee uit Charleroi. Opvallend genoeg gingen de Kemphanen al voor de derde keer in vijf duels met een andere formatie de strijd aan. Is Harm van Veldhoven nog zoekende?

Diederik Geypen in Charleroi

"Dat denk ik niet. We wilden iets tegenover het sterke middenveld van Charleroi zetten. De coach durft zich aanpassen aan de tegenstander. Zonder de boel toe te metsen", reageerde Maxime Annys na afloop.

De West-Vlaming voelde zich in zijn sas op het vernieuwde middenveld. "Onder Dennis van Wijk speelde ik in Roeselare op gelijkaardige wijze. Jens (Cools, nvdr.) en ik hebben daar wel het loopvermogen voor. We hebben serieus wat kilometers afgelegd."

De coach durft zich aanpassen, zonder de boel toe te metsen

De naam is gevallen. Cools mocht voor het eerst sinds de seizoensopener tegen AA Gent in de basis starten. "Dat was toch alweer vier weken geleden. Verandering van systeem of niet. Ik was al blij dat ik mocht spelen."

"We hebben een groot potentieel aan spelers om verschillende variaties toe te passen. Waarom zou de coach dat niet benutten? Als het bovendien werkt, dan hebben weinig spelers iets te zeggen", besloot Cools.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties