Analyse Factcheck: "4 kaarten voor Club Brugge is erg zwaar"

Factcheck: "4 kaarten voor Club Brugge is erg zwaar"
Foto: © photonews

Michel Preud'homme morde na de nederlaag aan de Gaverbeek. "Wat mij wel stoorde, is dat we vier gele kaarten kregen. Volgens mij is dat te zwaar", zuchtte de oefenmeester van Club Brugge. Maar: heeft hij wel gelijk? We overlopen even de vier gele kaarten.

Toegegeven: qua timing leek het heel erg zwaar, want Club Brugge kreeg in de zeven minuten voor de rest maar liefst drie gele kartonnetjes.

Een zware balans, maar zeker niet onterecht. Over de eerste kaart van Mechele op de doorgebroken Lepoint - al dan niet binnen de grote rechthoek - hoeft alvast weinig discussie te bestaan.

Volgens de letter van de wet altijd prijs

En dan kwamen er dus zeven dolle minuten, waar Lardot drie keer een karton bovenhaalde. En er valt wat voor te zeggen: Diaby trapte een bal na een fluitsignaal uit frustratie weg - volgens de letter van de wet altijd prijs.

Zowel Duarte als De Bock bezondigden zich daarna nog aan een counter nogal krachtdadig af te blokken met een 'professionele fout'. Het afbreken van een beloftevolle aanval (twee keer diende zich een situatie van 4 tegen 4 aan) is volgens de letter van de wet ook ... geel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties