Reactie Gentse aanval sputtert: amper vier goals in vijf matchen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 26 reacties
Gentse aanval sputtert: amper vier goals in vijf matchen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk groef zich vanavond in voor het bezoek van AA Gent. Het werkte, want de Buffalo's kwamen niet tot scoren. Na vier wedstrijden met één goal, bleef het nu zonder achter. Onvoldoende voor de uittredende kampioen.

Sander De Graeve in Kortrijk

"Het is inderdaad te weinig", gaf debutant Matton aan. "Maar ik denk niet dat er hier heel veel teams veel kansen gaan creëren tegen zo'n verdediging." Ook Thomas Foket merkte de verdedigende ingesteldheid van Kortrijk. Zarko Tomasevic, die indertijd als centrale verdediger neerstreek, werd linksbuiten om hem op te vangen.

Een ploeg vol reuzen

"Die nieuwe, die Boyer stond er ook nog eens achter, dus speel je tegen twee man", aldus Foket. "En het zijn geen aanvallers die eens mee komen verdedigen, neen het zijn echte verdedigers. Het is hun goed recht, hé. Het was een ploeg vol reuzen, het Kortrijk van vanavond."

"We moeten nog stappen zetten in de aanval. Als je hier scoort in het begin, win je die match", gaat de rechtsback verder. Achterin zit het wél snor bij Gent. "Op vijf matchen houden we drie keer de nul. Het is aan de anderen voorin om te scoren dan", liet doelman Matz Sels zich ontvallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties