Genk-bestuur moet dringend handelen, Maes wacht al 2 maanden

Robby Morren
Robby Morren
| 73 reacties
Genk-bestuur moet dringend handelen, Maes wacht al 2 maanden
Foto: © Photonews

"Er moeten zeker twee aanvallers bij." Het zijn de woorden van Peter Maes na de eerste training in juni. "Haast en spoed zijn zelden goed", reageerde Patrick Janssens toen. Ondertussen wacht Maes nog steeds.

Door Robby Morren

Het Genk-bestuur zorgde de voorbije weken wel voor versterkingen. Buyens en de Camargo werden snel gehaald en Dewaest vangt het vertrek van Kara op. Maar voorin knelt het schoentje.

De jongelingen Ünal en Bailey, een pluim voor het bestuur voor het inlijven van deze talenten, kunnen het gewicht van de Genkse aanval onmogelijk dragen.

De eerste training ligt intussen 2 maanden achter ons en die broodnodige offensieve versterking is nog steeds niet geland in de Cristal Arena. Dat laat zich ook merken in de resultaten. Met 7 op 15 is Genk gebuisd voor zijn competitiestart.

Offensieve onmacht

De Limburgers blijven in hetzelfde bedje ziek als vorig seizoen, namelijk offensieve onmacht. Vooral in de 3 uitwedstrijden viel op hoe moeilijk Genk tot kansen komt. Bovendien is de Camargo ook geen echte killer.

Peter Maes moest tegen STVV noodgedwongen Enes Ünal als enige spits uitspelen, een jongen van 18 die amper 3 weken meetrainde. De coach heeft gewoonweg geen opties.

De offensieve versterking waar hij al maanden op wacht, is nog steeds niet gearriveerd ondanks de vele miljoenen die de voorbije weken naar de clubkas vloeiden.

Haast en spoed mogen dan wel zelden goed zijn, maar als Genk na 30 speeldagen opnieuw op 1 punt van play-off 1 strandt, zal men op de bovenste verdieping in de Cristal Arena wellicht toch even slikken.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties