T2 die overneemt? In België vaak een goede keuze

T2 die overneemt? In België vaak een goede keuze
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chris O'Loughlin is de nieuwe coach van STVV! De Noord-Ier volgt Yannick Ferrera op. STVV kiest op die manier voor een stabiele koers. En dat een T2 laten overnemen geen slechte keuze is, dat is in België in recente jaren al vaak gebleken.

Chris O'Loughlin was de assistent van Yannick Ferrera op Stayen. STVV besluit de 37-jarige Noord-Ier nu vol zijn kans te geven. Op die manier kiezen de Kanaries voor een stabiele koers.

O'Loughlin zit al sinds 2013 op de bank op Stayen en kent het huis door en door. Bovendien geeft STVV op die manier opnieuw een kans aan een jonge coach. 

Ook in het verleden scoorden een aantal T2's als hoofdcoach goede punten in de Jupiler Pro League.

  • In 2007 nam Ariël Jacobs over van Franky Vercauteren bij Anderlecht. Hij pakte meteen de eerste beker in 14 jaar voor Anderlecht
  • In 2013 nam Besnik Hasi het ook al bij Anderlecht over van John Van den Brom. Hij werd enkele maanden later kampioen.
  • Vorig seizoen kreeg Ivan Vukomanovic enkele maanden zijn kans bij Standard en de gewezen T2 scoorde de beste cijfers van alle coaches de voorbije jaren in De Vurige Stede.
  • Yves Vanderhaeghe kreeg de zware taak om Kortrijk te leiden na Hein Vanhaezebrouck. Hij stuurde dat team meteen naar play-off 1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties