Piet Den Boer is nieuw in Reviewcommissie: "Discussies heb je altijd"

Piet Den Boer is nieuw in Reviewcommissie: "Discussies heb je altijd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Piet Den Boer is sinds vorige week deel van de Reviewcommissie. Het gewezen icoon van KV Mechelen gaf aan Voetbalkrant.com wat duiding bij zijn nieuwe functie.

"Als ze je zoiets vragen, dan zeg je natuurlijk nooit nee. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen, mijn eerste wedstrijd heb ik alvast achter de rug. Guy Goethals, Frans Van den Wijngaert, ... er zitten heel wat eerlijke mensen in de Reviewcommissie, daar wilde ik graag deel van uitmaken."

Piet Den Boer kijkt dan ook uit naar het werk: "Elk weekend moeten we minstens een wedstrijd onder de loep nemen. Dat kan vanuit het stadion of via tv-beelden. Maar uiteindelijk wordt er daarna door de hele commissie overlegd en zoeken we samen naar een compromis tussen alle leden."

Discussies tot een minimum herleiden

"We bekijken dat met een nuchtere blik, we moeten dat ook niet overroepen. We hebben allemaal de goede intentie: zaken die niet bij voetbal horen uit de sport bannen."

En de mensen moeten niet vrezen voor de objectiviteit van Den Boer: "We zijn daar realistisch in. Ik ben aan geen enkele ploeg gebonden. Misschien dat ik wel sympathie heb voor KV Mechelen, maar er zijn matchen genoeg om te analyseren per weekend. Discussies? Die heb je altijd, maar we willen die tot een minimum herleiden." (AVL)

Uiteraard maakten wij ook gebruik van de gelegenheid om met Piet Den Boer nog even te praten over 'de tijd van toen'. Herinneringen ophalen en wat nieuws over waar hij zich nu allemaal mee bezig houdt? Dat komt u later nog te weten op Voetbalkrant.com. Blijf ons dus ook de komende dagen en weken lezen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties