Wake-up-call voor Club Brugge: "Topclub moet veel meer tonen op verplaatsing"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Wake-up-call voor Club Brugge: "Topclub moet veel meer tonen op verplaatsing"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ging afgelopen vrijdag pijnlijk onderuit op het veld van Moeskroen-Péruwelz. Blauw-zwart sprokkelde op verplaatsing nog maar één schamel puntje. "Veel en veel te weinig", zo zegt Franky Van der Elst.

Door Timothy Collard

“Het eerste halfuur was best goed”, steekt Van der Elst van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Club scoorde een hele mooie goal en het leek een makkelijke avond te gaan worden. Maar ze hebben zichzelf in slaap gewiegd en Moeskroen in de match laten komen.”

Bij blauw-zwart leken ze het allemaal wat te makkelijk op te nemen. “Dat lijkt dan zo, hé”, zegt Van der Elst. “Die jongens willen hun best doen, maar het lijkt alsof ze spelen met het gevoel dat er hen niets kan overkomen. Er werd niet meer doorgedrukt en plots viel de gelijkmaker uit de lucht.”

"Bij 1-0 mag je de voet niet van het gaspedaal halen"

“Moeskroen kreeg vertrouwen en bij Club leek het werkelijk op niets meer in de tweede helft. Het middenveld was onbestaande en ook de verdediging maakte geen te beste beurt. Je mag bij een 1-0-voorsprong nooit denken dat je de voet al van het gaspedaal kan halen.”

En zo zit de ploeg van Preud’homme nu met een uitcomplex. “Het zou niet mogen dat Club amper 1 op 12 pakt in uitwedstrijden. Akkoord, een uitmatch in Moeskroen is niet hetzelfde als spelen voor een vol Jan Breydelstadion. Maar een topclub moet ook op verplaatsing punten pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties