Reactie Anderlecht blijft in zelfde bedje ziek: "Er moet meer volk in de zestien"

Anderlecht blijft in zelfde bedje ziek: "Er moet meer volk in de zestien"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht had moeite om aan kansen te komen tegen Racing Genk. Dat had weer veel te maken met de afwezigheid van personeel in de zestien. Besnik Hasi en Dennis Praet gaven hun mening en gaven ons gelijk.

Johan Walckiers in Anderlecht

Praet legde als eerste de vinger op de wonde. "We moeten meer aanwezig zijn in de zestien. We kunnen nog combineren zoveel we willen, als er niemand is, kunnen we niet scoren", zei de aanvallende middenvelder. "Ikzelf, de flankspelers en de middenvelders moeten meer infiltreren."

Maar met Okaka staat daar al een beer van een vent, maar die wil daar ook niet blijven staan. "Stefano is een voetballende spits hé", haalt Hasi de schouders op. "Hij is groot en sterk, maar komt ook graag naar de bal toe. Dat is zijn kracht ook."

Te weinig infiltrerende mensen

En dus ligt er nog werk op de plank. "Er zijn te weinig infiltrerende mensen. We hebben Youri en Steven hoger op het veld gezet zodat ze meer in de zestien kunnen komen, maar ze doen dat nog te weinig. En de finesse van de laatste pass was er nu ook niet direct."

Op de linkerflank lag heel wat ruimte, maar die werd dan weer niet benut door Obradovic. "Suarez ging heel vaak naar binnen, te vaak soms. Maar op de linkerflank lag dus wel ruimte en daar hebben we niet genoeg gebruik van gemaakt", vond Hasi nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties