Top&Flop Het idee van Jacky, het eerbetoon op Daknam en ook nog wat over Anderlecht

Het idee van Jacky, het eerbetoon op Daknam en ook nog wat over Anderlecht
Foto: © photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Mertens - Sterchele

De fans van Sporting Lokeren verdienen de hoofdprijs dit weekend. En die van Club Brugge deden mooi mee. Het eerbetoon aan het adres van Grégory Mertens én François Sterchele was mooi.

Ook mooi hoe de thuisfans het hun ex-poulain Hans Vanaken wel gunnen: geen gefluit, geen gemor, maar gewoon aanmoedigingen voor de speler die nu bij blauw-zwart speelt.

Efficiënt Essevee

Drie kansen en vier doelpunten, je moet het maar doen. Zulte Waregem speelde geen goede wedstrijd tegen Westerlo, maar prikte geweldig binnen.

Mbaye Leye staat op zes doelpunten ondertussen, Kaya op vijf assists. En ook Lepoint & co grossieren in aanvalslust en goede statistieken. Essevee is terug, als het spel nu ook nog wat constanter wordt ...

Jacky heeft een idee

Vooraf twijfelde hij wat aan de arbitrage, maar uiteindelijk liep het op dat vlak goed. En de coach van Leuven zelf had een lichtend idee. Met 2 spitsen gaan spelen, daar had Ferrera niet van terug.

Zo werd uiteindelijk een meer dan verdiend punt gepakt. Ook mooi om zien dat Croizet en Remacle terug hun niveau haalden dat we in hen al vaak zagen, maar er nog niet altijd uitkwam.

FLOP

Standard speelde als een voddenvent

De mentaliteit van de Rouches? Yannick Ferrera wilde werkers zien en geen verwende kinderen. En zeker geen Suskes en Wiskes die janken omdat hun legoblokjes werden afgenomen.

In de tweede helft beweest Standard dat het niet eens een kwestie is van enkel kwaliteit, maar toch vooral van mentaliteit. Nu rest de vraag: is dat makkelijker of moeilijker op te lossen?

Tanende sterren aan het firmament

Bob buiten = niet de oplossing. Harm buiten = niet de oplossing. De fans van Lokeren en de spelers van Westerlo beseffen het maar al te goed. Maar ook de coaches hebben nauwelijks een oplossing op dit moment.

De komeet Hale-Bopp is een van de meest gedocumenteerde ter wereld, maar de ster van Harm en Bob is wel tanende. Hopelijk spelen ze op Daknam en in 't Kuipje geen paniekvoetbal.

Oh wat was Anderlecht inefficiënt

3 kansen, 4 goals was het bij Essevee. Wél: bij Anderlecht toch net iets anders. 13 kansen, 1 goal. De manier waarop Okaka en Gillet de bal naar elkaar probeerden te blijven spelen in plaats van gewoon af te maken? 

Bijna zo walgelijk als 'Two girls, one cup'. Maar de drie punten op weg naar een nieuwe titel zijn natuurlijk ook wel weer binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties