Reactie Maes en Buffel kritisch na ruime 3-1 winst tegen Standard

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Maes en Buffel kritisch na ruime 3-1 winst tegen Standard
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk zette tegen Standard mooie 3-1 cijfers op het scorebord en pakt thuis 15 op 15. Toch zagen Peter Maes en Thomas Buffel nog werkpunten.

Robby Morren in Genk

"Als je met 3-1 wint, dan mag je als coach positief zijn over het resultaat", opende de oefenmeester. "We scoorden drie goals thuis. Wat ons op verplaatsing niet lukt, lukt thuis wel."

"In de tweede helft kenden we een mindere periode. Er zat te veel verval in de wedstrijd tijdens het vierde kwartier, maar we scoorden op het juiste moment. En in de eerste helft speelden we soms nog te verkrampt. We zijn nog zoekende naar een goede balcirculatie."

We verloren de controle over de wedstrijd in begin van de tweede helft

Ook Thomas Buffel zag dat er nog werkpunten waren. "We wonnen verdiend, maar ik ben toch niet helemaal tevreden. In de eerste helft zetten we goed pressing op het middenveld. We begonnen goed en klommen snel op voorsprong. Op dat moment hadden we de match al moeten beslissen."

"De tweede helft begonnen we niet goed en verloren we even de controle over de wedstrijd. Positief is natuurlijk dat we de drie punten pakken en het peleton niet lossen."

Peter Maes was blij met de prestaties van enkele Genkies. "Bailey kan een goede laatste bal trappen als er ruimte is. Onze twee centrale verdedigers speelden een heel sterke match. Met 17 punten zitten we op play-off 1-koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties