Reactie Sven Kums sluit superweek af met zijn allereerste hattrick: "Kom, kom, er zaten twee penalty's bij"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Sven Kums sluit superweek af met zijn allereerste hattrick: "Kom, kom, er zaten twee penalty's bij"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums scoorde drie keer in de topper tegen Club Brugge. Dat zijn evenveel goals als in zijn vorige 48(!) wedstrijden samen. Beker van België, Supercup én Europees inbegrepen.

Sander De Graeve in Gent

"Is dat zo? Ach goals zijn niet zo belangrijk, hé. Bovendien zaten er twee strafschoppen bij, dat is iets anders", aldus Kums. "Pas op ik ben wél tevreden, hé." Zeker nadat hij zijn gesigneerde wedstrijdbal voor zich kreeg.

"Of het mijn mooiste bal is? Het is mijn enige", lachte de middenvelder die echt wel in bloedvorm zit. "Alles gebeurt zo'n beetje op hetzelfde moment zit. Of het aan die selectie ligt? Neen, dat denk ik niet. Het doet natuurlijk wel deugd."

Wilmots zat in de tribune en zag dat het goed was. "Ik ben niet geselecteerd op één wedstrijd, hé. Maar als er mensen zijn die twijfelden, heb ik hen proberen overtuigen. De wedstrijd was ervoor gemaakt precies, met die twee penalty's."

Het verschil? Vertrouwen

Vorig seizoen kwamen die statistieken nog niet. "Toen was ik ook lang geblesseerd aan de knie. Dit jaar voel ik me echt goed. Ik zit in een goeie periode en ik wil die zo lang mogelijk vol te houden én beslissend te zijn voor de ploeg."

"Vorig jaar was ik dat te weinig met amper één goal (in de titelmatch, nvdr.), dit jaar moest dat gewoon beter. Waar het verschil ligt? Vertrouwen, denk ik. Wanneer je in een match een assist geeft, wil je dat de match erna meteen opnieuw."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties