Analyse Michel Preud'homme grijpt terug naar beproefd recept, mét succes

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Michel Preud'homme grijpt terug naar beproefd recept, mét succes
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge is gisteren opgestaan. Vooral de eerste helft van blauw-zwart was meer dan hoopgevend voor het vervolg van het seizoen. Dat zagen wij, dat zag Michel Preud'homme en dat zag ook Franky Van der Elst.

Door Cédric De Volder

"We hebben onze beste eerste helft van het seizoen gespeeld", liet Michel Preud'homme na de wedstrijd optekenen. "Ik zag bij momenten zelfs het Club Brugge van vorig seizoen terug."

En de Luikenaar heeft gelijk! Meer zelfs: Preud'homme heeft geluisterd. We schreven het namelijk al na de verliespartij bij KAA Gent: 4-4-2, 4-1-2-1-2, 4-2-3-1,... De West-Vlamingen wisten de voorbije weken niet van welk hout pijlen te maken. 

4-3-3, met targetspits én twee snelle flanken

Tot gisterenmiddag, rond de klok van drieën. Preud'homme greep terug naar het succesrecept van vorig seizoen en koos voor een 4-3-3, met targetspits én twee snelle flanken. 

En daar had de terugkeer van Felipe Gedoz heel veel mee te maken. De Braziliaan lag acht maanden in de lappenmand, maar bewees vanaf minuut één dat hij dé missing link bij blauw-zwart was. 

Kwaliteit is de basis van alles, aangevuld met automatismen

Franky Van der Elst

"Club Brugge heeft hard gewerkt tijdens de interlandbreak", heeft ook Franky Van der Elst gezien. "En er keerde kwaliteit terug. Dat is toch de basis van alles, aangevuld met de automatismen van het spelsysteem. Al was de tweede helft wel niet goed genoeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties