"De Reviewcommissie verandert geen rood in rood, maar nooit rood in geen rood"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 9 reacties
"De Reviewcommissie verandert geen rood in rood, maar nooit rood in geen rood"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De uitsluiting van Brecht Capon beïnvloedde zondag de Zeeslag om Vlaanderen tussen Club Brugge en KV Oostende. Een uitsluiting die het gevolg was van eerder tussenkomen door de Reviewcommissie?

Bij de Kustboys vinden ze alvast van wel. De gele kaart die Serge Gumienny aan Knowledge Musona uitdeelde in de topper tegen Anderlecht (3-1) enkele weken terug, bracht de bal aan het rollen.

"Die sanctie werd toen door de Reviewcommissie omgezet naar twee speeldagen schorsing", stak voorzitter Marc Coucke van wal in Stadion. "Dat betekent zoveel als zeggen tegen de arbiter: je hebt een fout gemaakt, je was niet streng genoeg."

"Ik arbitreer lang genoeg in eerste nationale om me niet onder druk te laten zetten 

Serge Gumienny

En dus voelde KVO de rode kaart op Jan Breydel aankomen. Door beslissingen te herroepen zouden scheidsrechters strenger gaan arbitreren. "De Reviewcommissie verandert geen rood in rood, maar nooit rood in geen rood", aldus Coucke.

"Ik arbitreer lang genoeg in eerste nationale om me niet onder druk te laten zetten door welke commissie dan ook", kreeg Gumienny het laatste woord. "Zonder de beelden te hebben gezien, vond ik de snelheid van de tackle van Capon te hoog, had hij geen intentie om de bal te spelen en kwam hij in langs achter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties