Reactie OHL-coach hard voor zijn troepen: "We kunnen gewoon niet uitvoetballen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 0 reacties
OHL-coach hard voor zijn troepen: "We kunnen gewoon niet uitvoetballen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven zette gisteren een stevige organisatie op poten in het Jan Breydelstadion, maar de fusieclub kon niet verhinderen dat Club Brugge met de drie punten ging lopen. Een logisch resultaat, maar bij Jacky Mathijssen was er toch enige ontgoocheling.

De coach van OH Leuven - én voormalige oefenmeester van Club Brugge - was naar West-Vlaanderen getrokken om een puntje uit de brand te slepen. Enig probleem: de taken werden niet uitgevoerd. 

"Het was onze bedoeling om iets te proberen vanuit een goede organisatie", vertelt Jacky Mathijssen. "Ik had mijn spelers gevraagd om Samuel Asamoah en Leandro Trossard te zoeken, maar we zijn daarin tekortgeschoten."

En Mathijssen was scherp voor zijn verdediging. "We kunnen gewoon niet uitvoetballen. Ik zag te veel die paniekerige lange bal. We overleefden een aantal keer zo'n gevaarlijke situatie. Tot dat doelpunt..."

Ik vroeg mijn spelers om Asamoah en Trossard aan te spelen. We zijn daarin tekortgeschoten

Jacky Mathijssen

"Al denk ik dat de omstandigheden ook hebben meegespeeld", besluit de coach. "Het lag natuurlijk aan de tegenstrever en aan het feit dat sommige jongens voor het eerst op het veld van Club Brugge speelden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties