Drie opties om Obradovic te vervangen: allemaal met voor- en nadelen

Drie opties om Obradovic te vervangen: allemaal met voor- en nadelen
Foto: © Photonews

De blessure van Ivan Obradovic is een serieuze klap voor Anderlecht. De Serviër speelde quasi elke wedstrijd tot nu toe voor paars-wit. Enkel tegen Oostende ontbrak de linksachter. Wie moet er nu de fakkel overnemen? Een overzicht van de opties.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zal in dubio zitten. Moet hij in januari twee nieuwe backs gaan halen of zegt hij aan Hasi dat hij het op de linksachter moet zien te rooien met het potentieel dat hij nu heeft? In het tweede geval zal Hasi bijzonder creatief moeten zijn.

Optie 1: N'Sakala heropvissen

De gemakkelijkste optie is om Fabrice N'Sakala, de enige echte andere linksback in de kern, terug op te vissen. N'Sakala speelde dit seizoen echter nog geen minuut, sterker nog: hij zat nog geen enkele keer op de bank. De 25-jarige Fransman ontbreekt dus een hoop matchritme en het mag duidelijk zijn dat Hasi geen echte fan meer is.

Optie 2: het risico nemen met Acheampong

De andere simpele optie: Frank Acheampong, die al verschillende keren depaneerde op die positie, weer het vertrouwen geven. Wat Hasi donderdag in Londen waarschijnlijk wel zal doen. Probleem daarmee is dat Acheampong aanvallend sterk is, maar in zijn rug heel wat ruimte laat.

Optie 3: schuiven met Deschacht

De derde en meest gecompliceerde mogelijkheid is om Deschacht weer naar zijn oude positie te trekken. Moeilijk om twee redenen. Eén: Nuytinck - die dan zijn plaats centraal zal moeten overnemen - heeft ook amper matchritme. En twee: Deschacht speelt al quasi twee jaar niet meer op die plek.

Nog twee jongens die het al deden

Voor de volledigheid voegen we er aan toe dat ook Hervé Matthys en Andy Kawaya al op die plek speelden bij de beloften, maar we denken niet dat Hasi dat overweegt als serieuze optie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties