Zó lang is het geleden dat Anderlecht nog eens zegevierde bij Standard

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties
Zó lang is het geleden dat Anderlecht nog eens zegevierde bij Standard
Foto: © photonews

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock stuurt zondagnamiddag zijn kat naar Sclessin wegens een vakantietripje met het gezin. Of zou de preses van paars-wit zich goed bewust zijn van de jongste resultaten in de Vurige Stede?

De verplaatsing naar Luik ligt de Brusselaars namelijk niet. Zo kon Anderlecht er de laatste zeven duels geen enkele keer winnen.

Er was de 2-1-nederlaag uit november 2012, waarin de thuisfans de match deden kantelen met bengaals vuur en rookbommetjes. En begin dit jaar raakte de recordkampioen van slag door het wansmakelijke spandoek gericht aan Steven Defour.

De laatste keer dat Anderlecht juichte bij de rivaal, dateert van 12 februari 2012. Matiaz Suarez, Guillaume Gillet en Silvio Proto verdedigden toen ook al de paars-witte kleuren. Olivier Deschacht zat op de bank.

Nadat Mémé Tchité de Luikenaars al vroeg op voorsprong bracht vanop de stip, zorgden de ex-Rouches voor de ommekeer. Milan Jovanovic reikte Roland Juhasz de gelijkmaker aan. Even later lag Jova alweer aan de basis voor de 1-2 van Dieumerci Mbokani.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties