Fans Zulte Waregem reageren op 'incident' met rookbommetje

Fans Zulte Waregem reageren op 'incident' met rookbommetje
Foto: © photonews

Door een late gelijkmaker liet Zulte Waregem vrijdagavond de zege bij Moeskroen-Péruwelz nog uit handen glippen. Trainer Dury zag zijn spelers uit concentratie raken door een rookbommetje uit het bezoekend vak. Maar de sfeergroep van Essevee is formeel: "Wij zitten daar voor niets tussen."

Meteen na de 1-2 voor Zulte Waregem kleurde Le Canonnier groen door een rookbommetje. "Iedereen stond naar die groene rook te kijken", foeterde Francky Dury na afloop. "De invaller (Luigi Vaccaro, red.) kreeg alle tijd om die bal in de winkelhaak te schieten."

Een moment van concentratieverlies, maar: de vaste fans van Zulte Waregem zijn formeel dat zij er voor niets tussen zitten. Vanuit diverse middens binnen Essevee klinkt dat de actie door een buitenstaander werd gepleegd en dat er geen erkende supporterslokalen voor iets tussen zitten.

De sfeergroep reageerde formeel op het bericht dat wij gisteren overhet bommetje maakten: "Wij zitten er voor niets tussen", klinkt het. Zij steunen hun team altijd positief.

Voorbeelden daarvan? De tifo van vorige week, die erg positief was en niet haatdragend. Of ook nog de steun die ze aan hun team gaven toen Essevee vorig jaar plots op de laatste plaats in het klassement terechtkwam.

Ze maakten hun visie duidelijk in een erg helder statement. Dat geven wij hieronder in zijn volledigheid mee:

Graag willen wij ons via deze weg distantiëren van de rookbom die gisteren op het veld beland is, na de 1-2. Wij kunnen begrijpen dat er bij dergelijke gevallen sneller naar de fanatiekere supporters gekeken wordt dan naar de gewone, modale supporters (Al dan niet dankzij een artikel van voetbalkrant.com). Maar wij willen graag benadrukken dat dit niet ons werk was.

Wij hebben in geen enkel geval de intentie om onze spelers, noch de wedstrijd, te verstoren. In tegendeel. De mensen die regelmatig naar wedstrijden van ons Essevee gaan kijken, weten dat wij onze ploeg zo veel en zo luid mogelijk trachten te steunen, met positieve invloeden. Rookbommen op het veld, zijn daar alvast geen deel van.

South Lane Crew
Sfeergroep SV Zulte Waregem

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties