Maes zet spelers op scherp: "0 op 12 mogen we niet accepteren!"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 4 reacties
Maes zet spelers op scherp: "0 op 12 mogen we niet accepteren!"
Foto: © Photonews

Racing Genk bleef voor de interlandbreak achter met 0 op 12 en tuimelde uit de top zes. Volgens Peter Maes mag er daardoor wel wat nervositeit in de groep komen.

“Er moet wat nervositeit zijn want wij mogen niet accepteren dat we 0 op 12 haalden. Wat extra nervositeit kan ook wel eens positief werken. We zijn een stukje weggegleden en dat moeten we herstellen", beseft de Limburgse veldheer.

“Iedereen doet heel veel moeite om de selectie verder te laten werken met wat we bezig zijn. We voelen heel veel steun en de selectie werkt hard.”

Er hangt een werkklimaat dat de spelers ten goede zal komen

“Ik denk dat wij al stappen hebben gezet die zich nog niet echt in resultaten hebben vertaald. Op de werkvloer hangt een spirit en een werkklimaat dat de spelers op termijn ten goede zal komen. Er wordt heel hard gewerkt.”

Maes kan niet rekenen op een speler die in zijn eentje het verschil maakt en dus is het collectief heel belangrijk. “In een wedstrijd gaat het om die extra procentjes die het verschil maken. In onze selectie zitten wij vrij evenwichtig zonder echte uitschieters. Iedereen moet keihard werken om zich te tonen en voor die extra procentjes.”

De oefenmeester benoemde enkele werkpunten. "We kregen te veel goals binnen de laatste wedstrijden. We moeten een evenwicht zoeken waarbij we toch voldoende kansen creëren."

"We reiken oefenstof aan om vooruit te denken. We moeten proberen om niet alles vanuit de actie te creëren, maar ook vanuit de combinatie en het lopen zonder bal en dat is nog een groot werkpunt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties