Beverse invaller fleurt na kruidig voorspel duel met STVV op

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Beveren

Waasland-Beveren heeft na drie wedstrijden weer aangepikt met de zege. In een aftastend steekspel met Sint-Truiden leek een logische puntendeling in de maak, tot invaller Zakaria M'Sila toesloeg.

Geen massale volkstoeloop op de Freethiel. De sneeuwregen, het terreuralarm en El Clásico hielden de Beverse fans thuis voor de buis. Nochtans werden de dappere supporters - na een minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs - snel op hun wenken bediend.

Buitenkantje na buitenkant

Rob Schoofs, in een aanvallendere rol met Gaëtan Hendrickx en Mathias Schils achter zich, stuurde met de buitenkant van de voet Edmilson Junior de diepte in. De man in de picture had nog een straffer buitenkantje in petto om Christian Cuevas de 0-1 aan te reiken.

Zelden stond een voorsprong zo kort op het scorebord. Luttele seconden later zocht Laurent Jans de achterlijn op. De Luxemburger vond met zijn derde assist van het seizoen het hoofd van Zinho Gano. William Dutoit was te verrast om de kopbal te keren.

Ondanks de vroege treffers kregen we geen denderende eerste helft. Edmilson liet vlagen van flitsen zien. Aan de overzijde stond het vizier van Olivier Myny en Zinho Gano niet scherp afgesteld. Een afgeweken schot van de boomlange spits zorgde met de rust in zicht voor het grootste gevaar.

Voorspel zonder vervolg

Zo goed het voorspel was, zo mager het vervolg. Beide ploegen tastten de hele eerste helft af. Een tactiek die ze ook na de koffie toepasten. De wedstrijd kabbelde voort tot Mémé Tchité in het laatste kwart zijn opwachting mocht maken.

Van dat moment profiteerde de thuisploeg. Steeven Langil zette zich goed door en nam Dutoit onder vuur. De Truiense goalie kon deze keer wel tijdig reageren.

Alsnog afscheiding

De Waaslanders roken nu hun kans. Milos Maric zwiepte een vrije trap richting de tweede paal. De volledig vrijstaande invaller Zakaria M'Sila kruiste de 2-1 binnen. Aan de overzijde kon de onzichtbare Tchité de 2-2 niet meer uit de brand slepen.

Sint-Truiden verliest zo voor de tweede keer dit seizoen van Waasland-Beveren en moet plaats 6 aan Racing Genk laten. Stijn Vreven en zijn manschappen staan wat steviger in de middenmoot.