Verslagenheid na de 5-1-pandoering: "We voorspelden het nog" en "De angst sloop er direct in"
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Leuven
| 12 reacties

Spelers Westerlo teneergeslagen na het zware verlies bij OH Leuven

Verslagenheid na de 5-1-pandoering: "We voorspelden het nog" en "De angst sloop er direct in"
Foto: © photonews

Westerlo werd zaterdagavond met verstomming geslagen op bezoek bij OH Leuven. Na afloop van de 5-1-pletwals door de rechtstreekse degradatieconcurrent, kwamen de Kemphanen verslagen uit de kleedkamer.

"Dit is een zware klap", wandelde Benji De Ceulaer als een van de eersten naar buiten. "Dit is niet te verklaren. Voor de vele meegereisde fans is dit een domper."

"Het blok van tegen Oostende en Antwerp stond er nu niet. Dat begrijp ik niet. Of er te weinig aanjagers in de ploeg zitten? Daar moeten we het niet achter zoeken. We moeten als groep nu vooral dicht bij elkaar blijven."

Het blok van tegen Oostende en Antwerp stond er nu niet, dat begrijp ik niet 

Benji Ceulaer

Vanaf minuut 1 holde Westerlo achter de feiten aan. "We voorspelden het nog: Leuven scoort makkelijk in de eerste minuten. Na het eerste kwartier was de match gespeeld", ging doelman Koen Van Langendonck verder. "Zonder blok is het moeilijk om een achterstand te herstellen."

"We hadden een bekermatch van 120 minuten in de benen. Dat speelt mee, maar daar mogen we ons niet achter wegsteken", aldus Jens Cools. "We kwamen niet in ons ritme. De angst sloop er direct in. We wilden de match nog rechttrekken, maar een reactie kwam er gewoon niet uit."

We gaan nu een week op balrecuperatie trainen 

"Tegen Oostende en Antwerp gaven we niets weg dankzij onze organisatie. Dat heb ik vandaag (gisteren, red.) gemist", besloot coach Bob Peeters. "Dit is een zware teleurstelling. We gaan nu een week trainen op balrecuperatie. En de spelers oplappen voor de belangrijke match tegen Genk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties