Analyse Moet dit Genk zich zorgen maken over PO1? Nee, want...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 19 reacties
Moet dit Genk zich zorgen maken over PO1? Nee, want...
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Het voorbije voetbalweekend werd afgetrapt door KVC Westerlo en KRC Genk. Na negentig minuten wreven we ons toch even in de ogen. Was dit de ploeg die play-off 1 ambieert? We hebben het over de Limburgers...

Het punt van de schaamte. We zagen het de voorbije dagen meermaals passeren bij diverse media. En we sluiten ons aan bij onze concullega's: het spel van KRC Genk was beschamend. 

We weten al langer dat het voetbal van de Smurfen de laatste weken niet denderend was. Oké, tegen RSC Anderlecht was het hoopgevend. Maar die hoop werd in 't Westelse Kuipje vakkundig de grond ingeboord. 

Thomas Buffel werd voor het eerst opgemerkt... bij zijn vervanging. Igor De Camargo? Negentig minuten lang niet gezien, of het moest bij zijn (terecht) afgekeurd doelpunt geweest zijn. Zijn dat dan de mannen die de kar moeten trekken? 

Dit KRC Genk heeft versterking nodig. Peter Maes kan ook maar roeien met de riemen die hij kreeg aangeboden. En dat zijn er verdomd weinig. Ook de fans verdienen een pluim. Die mensen zagen niets, maar bleven dansen en springen. 

Nog niet overtuigd? Westerlo werd een dikke week geleden volledig weggespeeld door OH Leuven, de voorlaatste in de stand. Dan moet de Limburgse bestuurskamer zich toch zorgen maken als er tegen diezelfde Kemphanen amper een kans wordt gecreëerd? 

Peter Maes for President?

Want ook de oefenmeester staat onder (een) druk. Hoe verklaar je anders een wissel zoals Yoni Buyens voor Leon Bailey, terwijl Enes Ünal negentig minuten op de bank bleef zitten? 

Maar we willen toch besluiten met een positieve noot. Genk kon de voorbije maanden de schade beperken en play-off 1 is nog steeds in zicht. En als er één man is die dit huzarenstukje kan afleveren, dan is het Peter Maes wel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties