Wie is VfL Wolfsburg eigenlijk? Draxler, Bendtner en 3 Belgische links
Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties

Wie is VfL Wolfsburg eigenlijk? Julian Draxler, Nicklas Bendtner en 3 Belgische links

Wie is VfL Wolfsburg eigenlijk? Draxler, Bendtner en 3 Belgische links
Foto: © photonews

Niet FC Barcelona. Niet Real Madrid. Maar wel VfL Wolfsburg wordt de tegenstander van KAA Gent in de achtste finales van de Champions League. Wie is Wolfsburg eigenlijk? Wij vatten het voor jou samen.

Wolfsburg is een ploeg in volle groei, dat is wel duidelijk. De Volkswagenclub is kapitaalkrachtig en heeft maar één doel voor ogen: op termijn wedijveren met Bayern München. Of dat mogelijk is, is niet duidelijk. Maar de intenties zijn wel degelijk aanwezig.

Vorig jaar eindigde Wolfsburg op een knappe tweede plaats in de Bundesliga, en dat had het onder meer te danken aan een beresterke Kevin De Bruyne. Dit jaar loopt het heel wat minder voor De Wolven, die al heel wat punten lieten liggen en pas vierde zijn op ruime afstand van Bayern München en Borussia Dortmund.

De sterren

Ook na het vertrek van De Bruyne loopt er nog heel wat schoon volk bij Wolfsburg. Zo kwam Julian Draxler afgelopen zomer over van Schalke 04. Hij moet De Bruyne doen vergeten. De verdediging is best solide te noemen, met namen als Naldo, Dante en Ricardo Rodriguez.

Op het middenveld zijn er dan weer ronkende namen als André Schürrle, Josuha Guilavogui, Luiz Gustavo en Daniel Caligiuri. Voorin is Bas Dost de man die voor goals moet zorgen, Nicklas Bendtner is dan weer de man waar vaak mee gelachen wordt op de sociale media.

De Belgische link

Bij VfL Wolfsburg staan ook enkele Belgen op de loonlijst. Koen Casteels is de reservedoelman, Ismail Azzaoui is het toptalent. En bij de vrouwenploeg loopt er nog ene Tessa Wullaert rond.

De kansen

Op papier is dit een van de meest gunstige lotingen die er mogelijk was voor AA Gent. Maar… Hoewel Wolfsburg van een lager niveau is dan pakweg Bayern München of FC Barcelona, is het tegen onze regerende landskampioen toch nog steeds de grote favoriet.

Maar laat de Buffalo’s maar in de rol van underdog kruipen. Hein Vanhaezebrouck weet zijn mannen als geen ander te motiveren. En vraag maar aan Lyon, Valencia en Zenit wat een ‘klein’ ploegje als Gent allemaal kan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties