Neen, Preud'homme is Club Brugge niet beu: "Hij geeft zich elke dag om Club de twee mooiste prijzen in België te schenken"

Timothy Collard Aernout Van Lindt
Timothy Collard en Aernout Van Lindt
| 45 reacties
Neen, Preud'homme is Club Brugge niet beu: "Hij geeft zich elke dag om Club de twee mooiste prijzen in België te schenken"
Foto: © Photonews

Is Michel Preud’homme aan zijn laatste seizoen bezig bij Club Brugge? Het is iets wat dinsdag geopperd werd. De oefenmeester van blauw-zwart zou mentaal moe zijn en zou na de huidige voetbaljaargang de eer aan zichzelf willen houden. Maar klopt dat ook effectief?

“Hij raakt zwaar ontmoedigd”, gaf Francky Van der Elst zijn analyse over Michel Preud’homme in Extra Time. Een dag later in Het Nieuwsblad stond er zelfs een opiniestuk waar duidelijk uit mocht blijken dat MPH meer dan waarschijnlijk aan zijn laatste jaar bij Club Brugge bezig zou zijn.

Het bericht werd stevig opgepikt door allerhande media, maar wat is het verhaal achter het verhaal Preud’homme? Is hij wel echt mentaal moe, en hoe zwaar weegt dat dan door op een eventueel eervol ontslag na het seizoen 2015-2016?

"Michel Preud'homme geeft zichzelf elke dag om Club Brugge de twee mooiste prijzen te schenken"

Niemand kan echt in het hoofd van Preud’homme kijken. En toegegeven: wie 13 van zijn 33 matchen verliest als coach van Club Brugge zijnde, die zou al eens sakkeren. Maar toch klinkt het bij een bron dicht bij de coach duidelijk: “Hij geeft zichzelf nog steeds elke dag om Club Brugge de twee mooiste prijzen in België te schenken.”

Ook bij blauw-zwart zelf vingen ze nog geen signalen op over een mogelijk afscheid van MPH. Hij geeft allesbehalve een vermoeide indruk en gaat er iedere dag opnieuw voor de volle 100% tegenaan. Zoals we Preud’homme kennen dus.

"Zo'n voetbaldier kan de job van trainer toch niet beu zijn?!"

Iets wat ook de supporters van Club beamen. Zij hebben niet het gevoel dat hun trainer uitgeblust is en het bijgevolg niet meer zou zien zitten om na het seizoen nog langer in Brugge te blijven werken. “Zo’n voetbaldier kan de job van coach toch niet beu zijn?”, klonk het dinsdag vol ongeloof bij de fans.

Gesticuleren om een verkeerd beoordeelde inworp bij een 3-0 voorsprong tegen Zulte Waregem of bij 1-4 in Mechelen? Dat is gek zijn van en op voetbal. De symptomen van een voetbaldier pur sang, weet je wel.

Bondscoach Rode Duivels?

En dan is er nog het verhaal van bondscoach worden… Als Preud’homme door omstandigheden de kans zou krijgen om de Rode Duivels te coachen na het EK 2016? Dan zou dat vanzelfsprekend een grote eer zijn.

Maar als dat er niet van komt is er op dit moment geen enkele reden om aan te nemen dat dit het laatste jaar is van MPH in blauw-zwarte loondienst. Meer nog: de eergierigheid in de man maakt dat hij – zolang de titel niet wordt gepakt – nooit zomaar zal vertrekken op Jan Breydel.

Spelers, fans én bestuur staan achter Preud'homme

Bovendien is er – al kan het altijd snel gaan in het voetbal – van externe druk op Preud’homme geen sprake. De fans staan als 1 blok achter hem, de spelers morren ondanks/dankzij de rotatiepolitiek nauwelijks, en ook de pers ziet in hem geen slechte coach.

Maar: die pers speelt wel een rol natuurlijk. De manier waarop de coach zich druk maakte in de nasleep van de verloren topper tegen Anderlecht, over de rol die de pers had gespeeld richting Gumienny vóór de wedstrijd?

Ook dat is Preud’homme ten voeten uit. Een extra reden om aan te nemen dat hij nog steeds met hart en ziel bezig is met zijn vak: coaching geven van blauw-zwart. No sweat, no glory? Preud’homme maakt de komende tijd met veel plezier de handen vuil op Jan Breydel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties