'Bad boys' van KV Kortrijk moesten het gaan uitleggen bij de politie

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
'Bad boys' van KV Kortrijk moesten het gaan uitleggen bij de politie
Foto: © photonews

Afgelopen zondag zaten beide heren niet in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen KAA Gent. Maar wat was er nu eigenlijk aan de hand met KV Kortrijk-spelers Hervé Kage en Aboubakar Kamara?

Ze waren alleszins niet geblesseerd, zo blijkt enkele dagen later. Er werd dit weekend al gefluisterd dat beide heren door Johan Walem uit de wedstrijdkern werden gelaten omwille van extrasportieve redenen. En dat verhaal lijkt ook te kloppen.

Getuigen in zaak

Het Nieuwsblad kwam namelijk te weten dat Kamara en Kage dit weekend verhoord werden door de politie. Iets wat voorzitter Joseph Allijns bevestigt. “Dat klopt. Het was ons ter ore gekomen en wij hebben hen ontboden.”

“Ze hebben dat bevestigd met de uitleg dat ze gehoord werden als getuigen in een bepaalde zaak. Aangezien het strafdadenonderzoek geheim is, wil ik mijn spelers dan ook geloven.”

Allijns sust de gemoederen

Toch spreekt de KVK-voorzitter tegen dat die zaak de spelers een wedstrijdselectie kostte. “Dat ze om die redenen niet geselecteerd werden vorig weekend, spreek ik tegen”, sust Allijns de gemoederen. “Alleen de trainer heeft daarover beslist, daar zijn dus wellicht sportieve redenen voor.”

Zowel Kage als Kamara is geen onbeschreven blad. Kage zat in het verleden al eens een maand in de cel voor vermeende medeplichtigheid bij schriftvervalsing. Kamara toonde dit seizoen dan weer een gebrek aan professionaliteit door al meermaals te laat op de club te arriveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties