De Mets had een blauw-zwart shirt aan toen Club nog eens won in Kortrijk: "Ik denk dat het toch in hun kopjes zit"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 2 reacties
De Mets had een blauw-zwart shirt aan toen Club nog eens won in Kortrijk: "Ik denk dat het toch in hun kopjes zit"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge gaat zaterdag op bezoek bij KV Kortrijk. Voor blauw-zwart traditioneel een enorm lastige verplaatsing. "Ik moet toegeven dat we in de kleedkamer de statistieken kennen", knipoogt Gertjan De Mets.

KV Kortrijk leeft vol vertrouwen toe naar de wedstrijd tegen Club Brugge. De Kerels lieten dan wel een recente nul op zes optekenen, maar tegen blauw-zwart kolkt het Guldensporenstadion net ietsje meer. 

Het is ondertussen al van 2009 geleden dat blauw-zwart in competitieverband nog eens kon winnen bij de West-Vlaamse buren. En wie stond er op dertig december van dat jaar op het veld voor Club? Jawel, Gertjan De Mets.

"Ik weet nog dat we 1-4 wonnen", lacht de middenvelder als we die datum op zijn bord droppen. "Ik ben na de rust ingevallen voor Vadis Odjidja-Ofoe. Juist, hé?"

"Het zou niet mogen, maar we kennen de statistieken van Club Brugge in Kortrijk. Of de spelers ermee bezig zijn? Onrechtstreeks wel. Maar ik denk dat het toch in de kopjes zit bij de tegenstander."

KV Kortrijk moet winnen van Club Brugge om mee te zijn met de groep

Gertjan De Mets

KVK liet een steile opmars optekenen de voorbije weken en klopte zelfs eventjes op de PO1-poort. "Maar de voorbije twee wedstrijden was het niet goed. We moeten winnen van Club om mee te zijn met de groep. Maar dat zal iedere week het geval zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties