Rode Duivels slachtoffer van het (te) drukke programma? "En het EK komt er nog aan..."

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Rode Duivels slachtoffer van het (te) drukke programma? "En het EK komt er nog aan..."
Foto: © photonews

Dembélé, Origi, Kompany, Hazard en nu ook Lukaku. Vijf Rode Duivels uit de Premier League die geblesseerd uitvielen. Eist het (te) drukke programma zijn tol?

Lukaku scoorde woensdag zijn 19e seizoensgoal, maar verzwikte even ervoor zijn enkel. "Wetenschappelijke publicaties hebben aangetoond dat wanneer je drie matchen per week speelt, de kans op blessures groeit", geeft Steven Probst van het Leuvense TopSportsLab aan in gesprek met Voetbalkrant.com.

Vermoeidheid heeft doorgaans een invloed op spierblessures - Steven Probst TopSportsLab

"Door het vele reizen blijft er dikwijls nog alleen tijd over voor een recuperatiesessie richting de volgende wedstrijd. Op conditioneel vlak werken, lukt dan niet meer. Wel is het zo dat vermoeidheid doorgaans een invloed heeft op spierblessures."

Voetballers moeten over een enorme conditionele basis beschikken om het drukke programma te verteren. De spelers uit de PL werkten in de kerstperiode zelfs twee duels in drie dagen af.

"De spierschade stapelt zich tot 48 uur op", aldus Probst. "In principe voel je de tweede dag na een zware wedstrijd de vermoeidheid het meest. Je kan dus concluderen dat die wedstrijden elkaar te snel opvolgen."

Het veldhockeytoernooi op de OS wordt afgewerkt met telkens één rustdag tussen de matchen

Steven Probst TopSportsLab

"Dit is nu eenmaal het opbod van PL-matchen in een aantrekkelijke periode tussen kerst en Nieuwjaar. Anderzijds zie je dat het veldhockeytoernooi op de Olympische Spelen wordt afgewerkt met telkens slechts één dag rust tussen."

"De kalender zit overvol. Het EK en de OS komen er nog aan, waar veel jonge voetballers naartoe zullen trekken. Alles combineren wordt moeilijk", besluit Probst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties