Oude gloriën Tony Sergeant blikt terug op Antwerp en Essevee: "We waren klaar om na de rust op het veld te komen, maar Patje Goots was iets anders aan het doen"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 2 reacties
Tony Sergeant blikt terug op Antwerp en Essevee: "We waren klaar om na de rust op het veld te komen, maar Patje Goots was iets anders aan het doen"
Foto: © Photonews

Elke week duiken we in onze archieven, op zoek naar één van de oude gloriën die ons voetbal rijk is. Ook Tony Sergeant is zo’n kerel die we niet snel zullen vergeten. ”Het grootste varken waarmee ik de kleedkamer heb gedeeld? Pieter Merlier!"

Tony Sergeant is dan wel niet dé bekendste Belgische voetballer, maar hij heeft er wel een mooie carrière opzitten met passages bij onder meer Antwerp FC, Zulte Waregem en Cercle Brugge. 

Vandaag heeft de 39-jarige Deinzenaar een eigen zaak én werkt hij mee aan de ontwikkeling van jonge voetballetjes via Pro Soccer Academy. Het volledige concept kan je via DEZE LINK nog eens nalezen.

”In de jeugdreeksen zijn er een pak spelers die er met kop en schouders bovenuit steken. Dan komen die jongens bij een fanionploeg en is het voorbij. Dat willen we vermijden.”

Maar terug naar zijn (afgelopen) voetballoopbaan. ”Ik ben ooit begonnen met voetballen bij Zeveren Sportief. Die club speelt momenteel in de Oost-Vlaamse derde provinciale. Maar Cercle Brugge heeft me daar weggeplukt.”

”Mijn tijd bij Zulte Waregem was zonder discussie de mooiste”, glimlacht Sergeant. ”Ik zie die tijd niet alleen als mijn beste periode als voetballer, maar de sfeer was top en de resultaten waren heel goed. Wat wil je dan nog meer?”

Plots ging de deur open en kwam Francky Dury binnen. Pieter Merlier was opvallend stil

Tony Sergeant

”Iedereen weet dat Pieter Merlier een fervente pokeraar was”, gaat Sergeant aan het vertellen. ”En Pieter kwam ineens met het idee om een pokertafel in het spelershome te zwieren. Plots ging de deur open en kwam Francky Dury binnen. Hij was opvallend stil.”

”Ik heb nog met Patrick Goots bij Antwerp gespeeld. Als speler moest je eigenlijk door de toiletten om het veld te betreden. Aan de rust zag je dan wolkjes rook onder en boven de deur uitkomen.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties