Toch wat commotie op Gouden Schoen: "Leander verdiende het meer"

Toch wat commotie op Gouden Schoen: "Leander verdiende het meer"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De reactie in de zaal gisteren in Lint sprak boekdelen. Het was een beleefd applaus aan het adres van Youri Tielemans, maar er werden wenkbrauwen gefronst. Leander Dendoncker of Thomas Foket leken eerder terechtere winnaars.

"Dat moet een grap zijn...", riep iemand uit na de show. Een rondvraag bij de stemmende journalisten leerde ons dat er eerder op Tielemans gestemd werd voor zijn intrinsiek potentieel. Natuurlijk had hij in 2015 zijn momenten. In de play-offs was hij heel goed en ook in het begin van dit seizoen stond hij er.

Maar hij deemsterde weg, terwijl Dendoncker en Foket een heel regelmatig seizoen speelden. "Dat beseft Youri zelf ook wel", zei coach Besnik Hasi daarover. "Leander verdiende het ook. Hij is wat teleurgesteld, maar mentaal is hij sterk. Hij zal daar wel overkomen."

Ik weet dat ik beter kan

De eisen die voor Tielemans gesteld worden sinds zijn debuut op zijn zestiende en het bombardement tot één van de grootste talenten van Europa, zijn enorm. De 18-jarige knaap kan daardoor op sympathie rekenen en ook op geloof in zijn enorme talent. Een talent dat er ooit volledig zal uitkomen, daar twijfelt niemand aan.

Zolang hij in België speelt, zal hij altijd in aanmerking komen voor de prijs, want als twintiger zal hij waarschijnlijk al in het buitenland zitten. En zelf beseft hij ook wel dat hij beter kan. "Leander verdiende het meer dan ik", zei hij eerlijk. "Ik ben teleurgesteld in mijn eigen jaar, want ik weet dat ik beter kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties