Vanlerberghe gaf het voorbeeld, maar waar blijft de overige Mechelse jeugd?

Vanlerberghe gaf het voorbeeld, maar waar blijft de overige Mechelse jeugd?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Als we nu niet oogsten, dan begrijp ik het ook niet meer", aldus Dennis Henderickx een dik halfjaar geleden. De beloftencoach van Malinwa ziet veel in de jeugd van KV Mechelen en kijkt al even in de kaarten van morgen.

Een voorbeeld van hoe er kan gewerkt worden met eigen jeugd is Jordi Vanlerberghe. Hij is momenteel geblesseerd, maar kreeg deze jaargang meer dan zijn kans: “Voor mij is Jordi meer een centrale middenvelder dan een verdediger, maar op dit moment moet hij de kansen pakken die hij krijgt”, klinkt het bij Dennis Henderickx – beloftencoach bij KV Mechelen - tegenover Voetbalkrant.com.

Hij voorspelde voor het seizoen al dat dit het jaar van de doorbraak van Vanlerberghe bij Mechelen zou worden. Ook van Jordy Peffer verwachtte hij veel, voorlopig draait dat nog anders uit: “Hij zat dicht bij een uitleenbeurt naar Heist, maar besloot te blijven. Hij kan zeker goed voetballen en zal in play-off 1 bij de beloften ook matchen op hoog niveau spelen. Ik hoop dat het goed blijft gaan.”

Wel uitgeleend is Miguel Mees, misschien wel het grootste talent op de Mechelse velden: “Hij kan ervaring gaan opdoen in tweede klasse, volgend seizoen zouden we hem dan toch moeten kunnen lanceren in de A-kern. Hij past zich makkelijk aan en ook Jankovic gelooft in hem.”

En er zit nog topjeugd aan te komen: “Cobbaut en Verbist gingen mee op stage en in de jongere categorieën hebben we een aantal topspelers. Er is genoeg talent om de aanvoer te verzekeren, als we dat nog meer zouden kunnen gebruiken zou dat mooi zijn.”

Play-off 2 kan een welgekomen geluk bij een ongeluk zijn: “Dan hoop ik de jeugd inderdaad meer speelkansen te zien genieten. Je moet ze niet allemaal tegelijk brengen, maar in play-off 2 kan dat wel. Er wordt gewerkt op termijn met schaduwspelers uit de eigen jeugd, we hebben de mogelijkheden.”

Wie in play-off 2 mogelijk ook zijn kansen krijgt is het Costa Ricaanse goudhaantje Randall Leal. “Er is nog wat werk aan, maar hij heeft wel degelijk voetballende mogelijkheden. Er zitten leuke acties in en in de omschakeling heeft hij ook kwaliteiten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties