Bij Waasland-Beveren is het geloof groot: "99,9% zeker dat we ons handhaven"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Bij Waasland-Beveren is het geloof groot: "99,9% zeker dat we ons handhaven"
Foto: © Photonews

De degradatiestrijd belooft dit seizoen extra spannend te worden. KVC Westerlo leek enkele weken geleden nog een vogel voor de kat, maar ondertussen blijven er nog vier duidelijke degradatiekandidaten over. Wij laten hen één voor één aan het woord. Vandaag: Waasland-Beveren.

Waasland-Beveren begon prima aan het seizoen, maar door de tegenvallende resultaten - en de goede resultaten van enkele achtervolgers - zitten de Waaslanders toch een beetje in de problemen. De fans twijfelen een beetje, maar hebben toch vertrouwen in hun jongens.

"We slikken te veel doelpunten"

“We slikken te veel doelpunten. Als enkel het aanvallende compartiment zou tellen, dan deden we mee voor een plaats in play-off 1", zegt trouwe supporter Matthias in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Maar achterin missen we een leider, iemand die de defensie kan organiseren.”

“Voetballend zijn we dit jaar dan weer een goede ploeg. We krijgen veel complimenten daarvoor, maar langs de andere kant pakken we niet voldoende punten. Op het voetballende gebied zijn we beter dan OH Leuven, Westerlo en Moeskroen, maar er is meer nodig.”

"Stijn Vreven kan de spelers klaarstomen voor de strijd"

Matthias maakt zich toch zorgen om het gebrek aan ervaring. “We beschikken over te weinig ervaren spelers om tegen de degradatie te strijden. De ploeg tracht dat te compenseren met goed voetbal. En met Stijn Vreven – een grote motivator – is er een coach aanwezig die de spelers kan klaarstomen voor de strijd.”

Toch ziet Matthias het goed komen met Waasland-Beveren. “Je weet het natuurlijk nooit, maar ik denk dat de kans dat we ons handhaven 99,99% is. Bovendien beschikken we – in tegenstelling tot onze concurrenten – over het minst moeilijke programma.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties