Preud'homme steekt pluimen op de hoed van Peeters: "Al heeft Leekens voor de punten gezorgd"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 2 reacties
Preud'homme steekt pluimen op de hoed van Peeters: "Al heeft Leekens voor de punten gezorgd"
Foto: © Photonews

Club Brugge ontvangt zondag Sporting Lokeren. De Waaslanders hadden het dit seizoen lastig, maar transformeerden onder Georges Leekens naar een moeilijk te ontwrichten blok. ”Dat hebben we gemerkt in de Beker van België.”

Eind september won Club Brugge de heenwedstrijd op Daknam met het kleinste verschil. Jelle Vossen opende na amper acht minuten voetballen al de score en blauw-zwart was ook negentig minuten lang baas. Dat was in de Beker van België niet het geval.

”We hebben toen tot de laatste moment moeten wachten vooraleer Stefano Denswil een vrije trap binnentrapte”, haalt Michel Preud’homme zich die wedstrijd nog eens voor de geest. ”Met Hamdi Harbaoui, Jaja Coelho en Joao Carlos hebben ze enkele jongens gehaald die zich al hebben bewezen.”

De heropstanding van Lokeren loopt parallel met de komst van Georges Leekens. Toch wil Preud’homme het aandeel van Bob Peeters niet vergeten. ”Soms legt een coach de basis, maar volgen de resultaten niet meteen. En dan kan een meer ervaren coach wél voor punten zorgen.”

Club Brugge is nog niet bezig met KAA Gent. Al is de wedstrijd van woensdag wél beslissend

Michel Preud'homme

Club Brugge moet Lokeren puntenloos naar huis sturen en staat vervolgens voor een dubbele confrontatie met KAA Gent. ”Maar daar zijn we nog niet mee bezig. Het enige verschil tussen zondag en woensdag is dat de wedstrijd tegen de Buffalo’s wel beslissend is voor het vervolg van het seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties