Dit was Transfer Deadline Day: de opmerkelijkste transfers uit binnen- én buitenland

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 7 reacties
Dit was Transfer Deadline Day: de opmerkelijkste transfers uit binnen- én buitenland
Foto: © photonews

Transfer Deadline Day ligt alweer enkele uren achter ons. Maar het is natuurlijk een ideaal moment om eventjes na te kaarten. Dit waren in onze ogen de meest opmerkelijke transfers van de dag.

Dé transfer: Mbark Boussoufa!

We kunnen er natuurlijk niet omheen. De terugkeer van Mbark Boussoufa naar KAA Gent staat met stip op nummer één in het lijstje. De Buffalo's zetten hun titelambities kracht bij met de terugkeer van de dribbelkont.

RSC Anderlecht kiest (opnieuw) voor adelbrieven.

Met Filip Djuricic had RSC Anderlecht al een grote naam te strikken in deze wintermercato, maar paars-wit heeft er nog eentje bijgedaan. Alexander Büttner werd in 2012 niet voor niets aangetrokken door het grote Manchester United. 

Stéphane Badji is dan weer een boom van een vent. Met andere woorden: het is onmogelijk om naast, over of onder de Senegalese international te kijken. 

VfL Wolfsb... KV Mechelen!

Malinwa roerde zich gisteren met drie aanwinsten op de transfermarkt, maar met Ben Khalifa komt er een toekomstige publiekslieveling zijn kunstjes tonen Achter De Kazerne. Als hij toont waarom VfL Wolfsburg hem destijds aantrok...

Opnieuw twee jongens kiezen voor de kust!

KV Oostende blijft de ploeg maar versterken. Met Bruno Godeau werd de broodnodige verdediger opgehaald bij Zulte Waregem, maar vooral de komst van Nicklas Pedersen spreekt tot de verbeelding. Als hij fit blijft tenminste...

Ook niet te vergeten: Standard we-halen-er-snel-nog-eentje-bij de Liège

Junior Edmilson, Victor Valdés, Milos Kosanovic,... Standard hield zich de voorbije weken niet in. Maar op de slotdag voegden de Rouches Giannis Maniatis toe aan de selectie. En de defensieve middenvelder brengt 39 Griekse A-caps mee naar Luik.

En in het buitenland? 

Buiten de Belgische landsgrenzen was het dan weer heel rustig. Dé transfer van de dag is er zelfs eentje die pas komende zomer tot stand zal komen: Pep Guardiola heeft voor Manchester City gekozen!

Stoke City verbrak dan weer het clubrecord door 24 miljoen euro op te hoesten voor Giannelli Imbula. De in Vilvoorde geboren middenvelder vertrekt na een half seizoen alweer bij FC Porto.

Verder hebben onder anderen Ritchie de Laet (van Leicester City naar Middlesbrough, nvdr.), Fabio Quagliarella (van Torino FC naar UC Sampdoria, nvdr.) en Denis Cheryshev (van Real Madrid naar Valencia, nvdr.) een transfer gekregen, maar met miljoenen werd er niet gegooid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties