“Standard haalt liever nieuwe spelers dan eigen talenten een kans te geven”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
“Standard haalt liever nieuwe spelers dan eigen talenten een kans te geven”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard nam tijdens de voorbije wintermercato afscheid van zowel Julien als Alexis De Sart. Eerstgenoemde trok definitief naar Middlesbrough, terwijl Alexis werd uitgeleend aan STVV. Vader Jean-François De Sart, voormalige sportief directeur op Sclessin, is kritisch voor Standard.

“In het begin van het seizoen zat Alexis quasi altijd op de bank en speelde hij zelfs eens in de Europa League. Het was voor ons vooral belangrijk dat hij kon meetrainen met de A-kern”, vertelt De Sart in L’Avenir over zijn zoon die nu bij STVV aan de slag is.

"Het was duidelijk dat de jongeren nog weinig kansen zouden krijgen" ?

Jean-François De Sart

Toen Ferrera het roer van Muslin overnam, kwam daar evenwel verandering in. “Vanaf 10 september moest hij opnieuw meetrainen met de beloften."

"Hij heeft vanaf dat moment nog amper mogen meetrainen met de A-kern. We hebben ons bevraagd bij de club, maar het was duidelijk dat de jongeren nog weinig kansen zouden krijgen.”

"Er zitten nochtans getalenteerde jongeren bij Standard"

Jean-François De Sart

“Er zitten nochtans getalenteerde jongeren bij Standard. Het mooiste bewijs daarvan is dat er veel spelers worden opgeroepen voor de nationale jeugdploegen. Maar volgens mij is het een keuze van de club om spelers te gaan halen in plaats van eigen talenten de kans te geven zich te ontwikkelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties