Het verhaal van Gary Neville: een topanalist is niet altijd een topcoach

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 10 reacties
Het verhaal van Gary Neville: een topanalist is niet altijd een topcoach
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gary Neville, een van dé clubiconen van Manchester United en topanalist, is momenteel aan de slag bij Valencia CF als hoofdcoach. Maar daar is het niet bepaald rozengeur en maneschijn voor de Engelsman.

Elf keer werd de rechtsachter kampioen in de Premier League met Manchester United en twee keer mocht hij de beker met de grote oren de lucht in hijsen. Dan loopt het nu in Spanje wel een beetje anders. Sinds Neville coach is bij Valencia, konden ze nog maar vijf wedstrijden van de 17 winnen in de competitie.

Dat is veel te weinig voor een ploeg die vorig jaar nog Champions League haalde. De vleermuizen staan nu op een teleurstellende twaalfde stek en moeten al 9 punten inhalen om nog maar te kunnen aantreden in de Europa League.

Hangt ontslag nu al in de lucht?

Daarbovenop werd gisterenavond de laatste hoop op een prijs compleet de kop in gedrukt. Valencia moest in de Copa Del Rey op bezoek bij ploeg in vorm FC Barcelona, maar keerde met schaamrood op de wangen terug naar Mestalla.

Messi en Suarez speelden iedereen van het kastje naar de muur en namen samen alle doelpunten voor hun rekening. Het werd maar liefst 7-0, een complete vernedering dus. Gary Neville zal wel heel erg snel het tij moeten keren, want anders is zijn eerste ontslag als trainer een feit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties