Karelis stak soms wat uit: 'Als kind at ik eens twee sigaretten'

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove
| 0 reacties
Karelis stak soms wat uit: 'Als kind at ik eens twee sigaretten'
Foto: © SC

Nikolaos Karelis de Griekse spits van Racing Genk was geen gewoon kind. In een interview met Sport/Voetbalmagazine vertelt hij over al het kattenkwaad dat hij als kleine Karelis uithaalde.

Karelis klopte op 4-jarige leeftijd al aan bij de Griekse voetbalploeg Ergotelis, maar vond zwemmen toen veel leuker. Tot op de dag dat zijn zwemleraar van hem een duiker wou maken. Dat wou de jonge Griek helemaal niet en hij ging terug voetballen.

Bengel Karelis

Karelis bleek het type jongen dat veel kwajongensstreken uithaalde: "Ik haalde eigenlijk de hele tijd kattenkwaad uit. Als je me vroeger aan deze tafel had gezet, dan was ik er al vlug opgekropen om er nadien weer af te springen. Ik klom ook graag in bomen."

"Als kind at ik zelfs twee keer een sigaret op. Echt waar, my friend. (lacht) Vijf of zes jaar was ik toen. Ik heb geen idee wat me bezielde. Toen moesten ze in het ziekenhuis mijn maag leegpompen."

Leergierige Griek

Op 19-jarige leeftijd verkaste Karelis van Griekenland naar het Russische Amkar Perm. Daar kwam hij echter niet veel aan spelen toe. Hij leefde er in het begin ook helemaal alleen en sprak geen letter Russisch. Op een dag besloot de spits dan maar om Russisch te leren.

"Ik zat daar in Perm dus vaak alleen, toch in het begin. Nadien kwam mijn broer wel bij mij. Ik probeerde in die eerste maanden wat te koken voor mezelf en ik besloot ook Russisch te gaan studeren.

Ik volgde iedere dag les, drie maanden lang. Mijn Russisch is nu goed volgens Ruslan (Malinovskyi, ploegmaat bij KRC Genk, nvdr)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties