Sofiane Hanni staat voor moeilijke keuzes, wij helpen de knoop doorhakken

Sofiane Hanni staat voor moeilijke keuzes, wij helpen de knoop doorhakken
Foto: © Photonews

Sofiane Hanni is ook anno 2015-2016 een van dé smaakmakers van de vaderlandse competitie. De Frans-Algerijnse middenvelder maakt grote sier, grossiert in doelpunten en assists en zag zo zijn marktwaarde flink de hoogte ingaan. Kan Mechelen hem houden? Of waar moet hij heen?

"Als hij bij een grote ploeg zou spelen, dan haalt hij zeker en vast de top-5 bij de uitreiking van de Gouden Schoen", klonk het al meermaals bij analisten. Fi Van Hoof maakte dan weer duidelijk dat het voor KV Mechelen erg moeilijk zal worden om hem deze zomer vast te houden.

Rest de vraag: waar moet hij dan naartoe? Standard en Anderlecht solliciteerden al nadrukkelijk naar de nummer 10 van KV Mechelen, vanuit het buitenland was er ook al serieuze interesse vanuit Moskou. Dat laatste lijkt sowieso geen spek naar de bek van Sofiane Hanni.

Een Belgische topclub? Dat ziet hij dan weer wel zitten. "Ik wil graag bij een club spelen waar mooi voetbal wordt gespeeld. Standard en Anderlecht doen dat wel", hintte hij al eens naar de grote clubs in België. Al wil hij ook wel absoluut zeker zijn dat hij zijn speelminuten zal krijgen.

Spanje, Frankrijk of toch bij Mechelen?

Als het buitenland lonkt, dan lijken de Franse of Spaanse competitie voor de technisch vaardige speler de meest ideale opties. Temeer hij ook de komende seizoenen nog in de picture wil blijven staan bij de bondscoach van Algerije. Het ultieme doel is het WK 2018 halen met de nationale ploeg, dus is van de radar verdwijnen nu het laatste wat Hanni wil.

Zolang hij niet zeker is, zal hij een extra jaartje Mechelen zelfs niet uitsluiten. Al zullen de geïnteresseerde clubs zeker op de deur komen kloppen. Aan de juiste prijs zal Malinwa sowieso niet anders kunnen dan hem laten vertrekken. Spannende tijden breken aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties