AA Gent spendeerde al half miljoen aan gras, maar... "Hier kunnen we geen play-off 1 op spelen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
AA Gent spendeerde al half miljoen aan gras, maar... "Hier kunnen we geen play-off 1 op spelen"
Foto: © photonews

KAA Gent legde onlangs nog maar een nieuwe grasmat, maar die lijkt alweer aan vervanging toe. Er liep één en ander mis bij de keuze voor de huidige grasmat en als het van voorzitter Ivan De Witte afhangt, speelt zijn club geen play-offwedstrijden op het huidige veld.

"Op deze grasmat kun je geen Play-off 1 spelen", aldus voorzitter Ivan De Witte aan Het Nieuwsblad. "Een grasmat is geen detail. Zoals ze er vrijdag bijlag, kun je er geen goed voetbal op brengen en zeker geen play-offs op spelen."

"Meneer Hayden is gisteren (maandag, nvdr.) komen kijken en beweert dat het over een week beter zou moeten zijn. Maar indien er geen beterschap is en er moet een nieuwe mat aangelegd worden, dan zullen wij de facturen opsturen naar de firma County Turf", zegt Michel Louwagie. "Of we al aan een semi-synthetische grasmat van Desso gedacht hebben? We willen het liefste volledig natuurgras, maar indien dat niet mogelijk is, is een mix zeker een optie."

Al 500.000 euro uitgegeven

De Buffalo's gaven al heel wat geld uit aan hun veld, maar overwegen nu uiteindelijk toch om voor een mix te kiezen. "De semi-synthetische mat van Desso kost zo'n 350.000 euro, maar het is een duurzame oplossing terwijl we nu al 500.000 euro hebben besteed aan grasmatten en nog aan het sukkelen zijn", besluit Louwagie.

De huidige grasmat werd iets minder dan anderhalve maand geleden aangelegd, maar is nu eigenlijk al niet meer bespeelbaar. Hoe het komt dat die grasmat niet voldoet aan de wensen? Gent volgde voor het aanleggen van de grasmat het advies van de Ier Richard Hayden, een grasdokter die door de UEFA als een autoriteit werd gepresenteerd. Maar dat bleek niet de beste keuze, met de gekende gevolgen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties