Exclusief: Lucas Schoofs: "Voorbereiding bij Gent meedoen of naar andere eersteklasser kan, maar..."

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Exclusief: Lucas Schoofs: "Voorbereiding bij Gent meedoen of naar andere eersteklasser kan, maar..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent verzekerde zich vorig jaar al van de diensten van Lucas Schoofs, maar de landskampioen stalde de jonge middenvelder onmiddellijk weer bij zijn club van opleiding Lommel United. Hoe gaat het met Schoofs en wat zijn zijn toekomstplannen? Voetbalkrant.com vroeg het aan de middenvelder.

Na het seizoen van de doorbraak, volgde dit jaar het seizoen van de bevestiging. “En dat is toch iets moeilijker”, beseft ook Schoofs. “Mede door de extra druk bij Lommel United is het toch een ietwat speciaal seizoen. Maar al bij al ben ik best tevreden. Ik speel alle wedstrijden en mag dus niet klagen.”

“Vorig seizoen kon ik nog geen drie matchen per week aan, nu wél. Ik merk dat ik vooruitgang heb geboekt. Dat is ook normaal, want ik train met ervaren mannen en steek veel van hen op. Ik weet nu wanneer ik een foutje moet uitlokken en noem maar op.”

"De uitleg van Michel Louwagie trok me over de schreef"

Lucas, je koos vorig jaar voor AA Gent. En dat terwijl er nog andere ploegen geïnteresseerd waren. Leg je keuze eens uit.

“Mijn buikgevoel heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Ik heb met verschillende clubs samengezeten, maar uiteindelijk ging het tussen KRC Genk en AA Gent. Het project, de visie en de uitleg van Michel Louwagie (manager van Gent, nvdr.) hebben mij over de streep getrokken en voor Gent doen kiezen.”

"Acht Gent me rijp genoeg om de voorbereiding mee te maken?" - Lucas Schoofs

Het seizoen loopt op zijn laatste benen. Zat je al met Gent samen om het over volgend seizoen te hebben?

“Neen. We hebben tot dusver nog niet rond de tafel gezeten om het over volgend seizoen te hebben. Ik heb nu examens, heb het druk met Lommel… Kortom: een drukke agenda dus.”

“Op dit moment focus ik me nog voor de volle 100% op Lommel United. Ik heb al nagedacht over mijn toekomst, maar het is ook belangrijk om te weten hoe de mensen bij Gent de zaken precies zien. Achten ze mij rijp om me op te nemen in de A-kern of om de voorbereiding mee te maken? Dat zal nog moeten blijken.”

"Hein Vanhaezebrouck? Van zo iemand kan je alleen maar leren"

Lucas Schoofs

Sprak je al eens met Hein Vanhaezebrouck?

“Ook nog niet. Maar dat is ook normaal, hé. Ik maak voorlopig nog geen deel uit van zijn kern en hij heeft het wellicht druk genoeg met andere zaken. Het zou wel leuk zijn om in de toekomst met hem samen te werken. Van zo iemand kan je alleen maar leren.”

De scouts van AA Gent volgen je verrichtingen op de voet.

“Ze komen naar mijn wedstrijden kijken en ik sta in contact met één iemand in het bijzonder. Ik krijg tips en dat helpt me zeker en vast. Daarnaast steek ik ook veel op van de technische staf bij Lommel. En natuurlijk is er ook nog mijn vader. Ook hij is een soort van trainer, mentor voor mij.”

"Waasland-Beveren? Dat zou een mooie stap zijn. Maar wie zegt dat ze me nodig hebben?"

Lucas Schoofs

Je stond dit seizoen al 26 keer in de basis in de competitie. Niet mis voor een 19-jarige. Maar heb je zelf het gevoel dat je tweede klasse bent ontgroeid?

“Goh… Dat is een moeilijke vraag. (lacht) Het is niet dat ik zoals Hans Vanaken té goed ben voor deze reeks en hier niet meer thuishoor. Hans was iedere wedstrijd de beste, dat kan ik over mezelf niet zeggen. Maar ik heb nog groeimarge, hé.”

Een tussenstap bij Waasland-Beveren, waar je ex-trainer Stijn Vreven aan de slag is, kan goed zijn voor je ontwikkeling. Niet?

“Dat zou een mooie stap zijn, zoveel is zeker. Maar voor hetzelfde geld zeggen ze bij Waasland-Beveren dat ik niet in aanmerking kom om vaak te spelen bij hen. Ik heb al twee mooie jaren bij Lommel meegemaakt. Wat betreft mijn toekomst, zal alles afhangen van het advies dat ik van Gent krijg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties