Leekens gaat keeperswissel doorvoeren bij Lokeren

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren
| 3 reacties
Leekens gaat keeperswissel doorvoeren bij Lokeren
Foto: © photonews

Sporting Lokeren begint binnenkort aan play-off 2 en Georges Leekens weet nu al dat hij minstens één wijziging in zijn elftal zal doorvoeren. Reservedoelman – en trouwe luitenant – Barry Boubacar Copa (36) zal speelgelegenheid krijgen.

Davino Verhulst heeft het dit seizoen – ondanks het feit dat hij op persoonlijk gebied door een moeilijke periode gaat – prima gedaan. Maar hoewel Copa op de bank zat, is hij altijd heel hard blijven trainen”, vertelde Leekens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Copa is een stimulator in de kleedkamer en op training"

De trainer van Lokeren zal de topmentaliteit van de Ivoriaan dan ook op gepaste wijze belonen. “Barry is een stimulator in de kleedkamer en op training. Hij is echt een topkerel- en keeper. Hij zal daarom tijdens de play-offs sowieso enkele wedstrijden onder de lat staan.”

Copa speelde eerder dit seizoen al zeven wedstrijden nadat Bob Peeters Davino Verhulst na amper twee competitiewedstrijden al aan de kant schoof. Na een blessure van de Ivoriaan heroverde Verhulst zijn plaats tussen de palen en verdween hij niet meer uit de ploeg.

Lof voor Creemers

Leekens had ook lof voor zijn derde keeper, Dieter Creemers. De nog steeds maar 18-jarige goalie kwam vorige zomer over van KRC Genk en ontwikkelt zich goed. “Hij traint hard en maakt een mooie evolutie door.”

“Op termijn kan Dieter de concurrentie aangaan met de andere doelmannen. Een doelmannenprobleem hebben we zeker en vast niet”, besloot Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties