Daarom is Sofiane Hanni klaar voor de absolute top

Daarom is Sofiane Hanni klaar voor de absolute top
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sofiane Hanni is ook anno 2015-2016 een van dé smaakmakers van de vaderlandse competitie. De Frans-Algerijnse middenvelder maakt grote sier, grossiert in doelpunten en assists en zag zo zijn marktwaarde flink de hoogte ingaan. Deze zomer heeft hij de clubs voor het uitkiezen.

"Als hij bij een grote ploeg zou spelen, dan haalt hij zeker en vast de top-5 bij de uitreiking van de Gouden Schoen", klonk het al meermaals bij analisten. "Anderlecht had hem in januari al moeten halen: hij kan wat Djuricic kan én heeft een neus voor doelpunten", deed Marc Degryse er nog een schepje bovenop in Extra Time.

De clubs zullen dus voor hem in de lijn komen staan. Ook coach Jankovic beseft dat Hanni houden quasi onmogelijk is. "Hij is klaar voor de stap hogerop, hij kan het niveau van de top absoluut aan."

"Ik wil graag bij een club spelen waar mooi voetbal wordt gespeeld. Standard en Anderlecht doen dat wel", hintte Hanni zelf al eens in een interview naar de grote clubs in België. Al wil hij ook wel absoluut zeker zijn dat hij zijn speelminuten zal krijgen. Het WK 2018 met Algerije blijft een doel.

Dat hij er klaar voor is? Zeker, tegen Standard toonde hij met twee goals en twee assists nogmaals wat watchers van KV Mechelen ondertussen al meer dan een jaar weten: in België lopen er niet veel spelers rond die zoveel met een bal kunnen. Niet enkel heeft hij als middenvelder nu al 14 keer(!) gescoord, hij doet er ook nog een resem assists bij.

Het maakt dat hij in ongeveer 50% van de doelpunten van KV Mechelen betrokken is. Bovendien toont hij steevast zijn drive richting doel, maar evengoed kan hij met dribbels en acties ook een tegenstander ontregelen. Belangrijk: hij pingelt niet, hij speelt steevast voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties