Terreurdreiging en play-offs: Pro League kondigt maatregelen aan

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Terreurdreiging en play-offs: Pro League kondigt maatregelen aan
Foto: © photonews

Wat zijn de gevolgen van de terreuraanslagen voor de play-offs? Een vraag die al enkele dagen speelt en intussen heeft de Pro League in overleg met de clubs een aantal belangrijke beslissingen genomen.

Iedereen was het er over eens tijdens de vergadering: het dagelijkse leven moet verdergezet worden en de wedstrijden moeten kunnen plaatsvinden zonder extra druk op de politiediensten. Dat meldt de Pro League in een persbericht.

Uiteraard blijven de bestaande maatregelen van kracht. Dat betekent: geen handtassen of rugzakken in het stadion en een grondige fouille.

Nieuwe maatregelen

Bovendien worden enkele nieuwe maatregelen getroffen. Het aantal stewards om de bezoekende supporters te vergezellen wordt verdubbeld en ook de thuisploegen zal gevraagd worden om een maximum aantal stewards in te zetten.

Er wordt de clubs bovendien gevraagd om voor de aankomst van de supporters een sweeping van het stadion te organiseren.

Oproep aan supporters

De Pro League doet bovendien een oproep aan de supporters om alle verdachte zaken te melden. Aan de supportersfederaties zal gevraagd worden om deze maatregelen toe te lichten en te bepleiten bij de achterban.

Er zal harder opgetreden worden bij incidenten. Dat betekent ook dat clubs sneller zullen overgaan tot waarschuwingen of burgerrechtelijke uitsluitingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties