Reactie Beloften leggen het uit na nederlaag: "Dat zullen we opnieuw moeten bekijken"

Aernout Van Lindt Diederik Geypen
Aernout Van Lindt en Diederik Geypen vanuit Leuven
| 2 reacties
Beloften leggen het uit na nederlaag: "Dat zullen we opnieuw moeten bekijken"
Foto: © photonews

De beloften van België slaagden er niet in om een vroege achterstand om te buigen tegen Montenegro en verloren zo voor de tweede keer in de kwalificatiecampagne. Wat liep er fout? De spelers leggen het uit.

"Ik denk dat we voldoende gevaarlijk zijn geweest. Alleen zat het niet mee. We speelden opnieuw tegen een zeer laag blok. In al die EK-kwalificatiematchen die ik al speelde, stond de tegenstander telkens echt laag", legt Dennis Praet uit.

Thomas Foket vult meteen aan: "En dan zit je natuurlijk wel met een ploeg die kan verdedigen. Ze kropen achteruit en lieten ons niet toe om echt vrijuit te voetballen, dus dan wordt het automatisch moeilijk."

Dat ze volledig vrijstaand de 0-2 maken, dat moeten we opnieuw bekijken -

Dennis Praet

De beloften slikten wel twee vermijdbare doelpunten. "Daar liepen inderdaad enkele zaken mis. Dat ze volledig vrijstaand die 0-2 konden maken, moeten we eens opnieuw bekijken", beseft Praet.

"We wisten op voorhand dat ze gevaarlijk waren op stilstaande fases en dat we daarvoor moesten opletten. Maar uiteindelijk slikken we zo wel het eerste doelpunt na vijf minuten. Het waren twee vermijdbare doelpunten, we hebben dat uiteindelijk niet kunnen goedmaken - al kregen we kansen en waren we dominant", besluit Foket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties