Dierckx snakt naar meer bij Club: "Die onzekerheid knaagt, dan blijf je soms gefrustreerd achter"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties
Dierckx snakt naar meer bij Club: "Die onzekerheid knaagt, dan blijf je soms gefrustreerd achter"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Na de verloren bekerfinale trok Club Brugge op stage naar Spanje om de focus te verleggen op het kampioenschap. Zonder Tuur Dierckx, die met de nationale beloften twee EK-kwalificatieduels afwerkte. De winger snakt naar een prominentere rol bij blauw-zwart.

"Ik kijk met een dubbel gevoel terug op deze internationale break", vertelt Dierckx in gesprek met Voetbalkrant.com. "Bij de U21 speel je met leeftijdsgenoten die allemaal vrienden zijn. Dat zorgt voor een andere gevoel dan bij Club. Anderzijds heb ik de oefenstage gemist, al denk ik niet dat daar veel nieuwigheden zijn verteld."

Op anderhalf jaar tijd legde El Turos een hele weg af. Van een uitleenbeurt aan KV Kortrijk tot vaste stand-in bij Club. Maar de vleugelaanvaller wil meer. "Het is moeilijk om er elke keer opnieuw te staan. De motivatie is er wel altijd, maar de onzekerheid dat je wel of niet invalt knaagt."

Als invaller is het moeilijk om er elke keer opnieuw te staan

"Als je die adrenaline niet kwijt kunt in een match, blijf je soms gefrustreerd achter. Bij een korte invalbeurt is bovendien de match vaak gespeeld, en houdt Club of de tegenstander gewoon de bal. In die korte tijd kan je je moeilijk tonen. Ik hoop zoveel mogelijk te spelen, maar we zijn met een grote groep. Ik weet dus ook dat ik mijn plaats moet kennen."

Met een verplaatsingen naar Oostende en Anderlecht, en een thuisduel tegen kampioen AA Gent, oogt het begin zwaar voor Dierckx en co. "We zullen er meteen moeten staan om dit tot een goed einde te brengen. Ik ben benieuwd hoe de titelstrijd gaat evolueren in de play-offs", besluit de belofteninternational.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties